A- A A+
  • S’obre la votació popular per escollir els “Aliments excel·lents” que representaran Osona durant tres anys

    Foto Tast Fet a Osona 2

    Avui dilluns 25 d’octubre s’obren les votacions per escollir els aliments representants de la cistella “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, el concurs que vol posar en valor els aliments d’Osona i promoure la comarca com a destinació gastronòmica. 

    Per a participar, només cal entrar al web www.fetaosona.cat/votacions i escollir un dels dos productes finalistes per a cadascuna de les categories: embotits cuits, begudes, formatges,  elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals. Els productes més votats, juntament amb la llonganissa IGP Llonganissa de Vic, formaran part de la cistella “Fet a Osona: Aliments Excel·lents” i seran els aliments que representaran l’agroalimentació del territori durant tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.

    Les votacions estaran obertes fins al diumenge 26 de novembre a les 23:59 h. Entre les persones participants que deixin les seves dades al web se sortejarà una cistella amb els productes guanyadors.

    A la convocatòria els productors van presentar voluntàriament un total de 50 productes, 35 dels quals van arribar a la segona fase, el tast organolèptic i valoració en innovació, que va tenir lloc  el passat 7 d’octubre a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, a Tona. El tast va anar a càrrec d’un jurat d’experts i expertes professionals del sector agroalimentari i gastronòmic que van seleccionar els finalistes. Els membres del jurat estan vinculats professionalment, per la seva expertesa, a cadascuna de les categories del producte. Al web fetaosona.cat es pot consultar la llista completa de la composició del jurat.

    Els productes i productors finalistes són: en embotits cuits, botifarra d’ou de Can Codina i botifarra d’ou amb mongeta del Collsacabra i allioli de Carnisseria Colom Vila; en formatges, Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó i Jove de Cabra de Formatges Riudavets; en begudes, cervesa Kibus d’Ecoality i Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch; en dolços de fleca i pastisseria, pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer i la tifeta de Mas Corcó Pagesos Forners; en salats de fleca i pastisseria, Pa de Sègol de Pastisseria el Bruguer i Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners; i en la categoria de productes vegetals, Blat forment escairat de Mas Terricabras i Caldo Silvestre de Sambucus

    Sobre “Fet a Osona: Aliments excel·lents” 

    “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, és una acció que promou conjuntament el Consell Comarcal d’Osona – Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. 

    Els productors dels productes guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. També s’està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.

    Fotografia: El jurat d'experts realitzant el tast de selecció dels productes finalistes 

    Osona aposta per promoure l’envelliment actiu de la població

    web

    Més de 200 persones han participat aquest divendres 22 d’octubre a la celebració del cinquè aniversari dels Espais Activa’t d’Osona. El president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, ha subratllat la importància de disposar d’aquests programes de dinamització oberts a tots els municipis de la comarca.

    Ja han passat més de cinc anys des que el projecte Espais Activa’t va començar a caminar a Osona, l’abril del 2016, de la mà del Consorci d’Osona de Serveis Socials. Per celebrar aquesta trajectòria, aquest divendres ha tingut lloc l’acte de celebració al Pavelló Municipal de Santa Eugènia de Berga.

    Els protagonistes de la jornada han estat les més de 200 persones usuàries d’aquests espais de 13 municipis que han pogut gaudir d’un acte lúdic conduit per l’actor Xevi Font en el qual hi han tingut lloc monòlegs, balls, teatre, activitats compartides i una zona de photocall.

    El president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, qui coneix bé el projecte perquè va néixer durant el període de la seva vicepresidència a l’Àrea d’Atenció a les Persones, ha posat en valor aquests centres com “espais per compartir on els usuaris en són les veritables ànimes”.

    Per la seva banda, el conseller delegat d’Acció Social, Rafa Cuenca, ha destacat els Espais Activa’t com a “referent d’acompanyament i envelliment actiu”. Joana Maria Ortega, regidora d’Hisenda, Serveis Socials i Gent Gran de Santa Eugènia de Berga, ha donat la benvinguda en representació de l’alcalde del municipi.

    Espais Activa’t és un projecte d’Osona Acció Social – Consorci d’Osona de Serveis Socials obert a tots els municipis de la comarca. Promou activitats d’envelliment en persones més grans, creant diferents espais formals de trobada entre aquestes persones per tal que comparteixin el seu temps amb altres i aprenguin mútuament i així millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional.

    5è aniversari de l'Espai Activa't

     espais activat 4

    El pròxim divendres, 22 d’octubre, se celebren els cinc anys de servei d'Espais Activa’t al Pavelló Municipal de Santa Eugènia de Berga. 

    Espais Activa't és una iniciativa d'Osona Acció Social - Consorci d'Osona de Serveis Socials, que té el concepte d'envelliment actiu com a marc general de treball, des d'una concepció participativa, inclusiva i d'autogestió. Són punts de trobada de persones que disposen de temps per compartir-lo amb altres amb l'objectiu d'aprendre mútuament i millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional. 

    Per celebrar que fa cinc anys que el projecte funciona, s'ha organitzat una jornada on hi assistiran regidors/es i alcaldes/esses en representació dels 13 municipis que disposen del servei i 200 persones que formen part dels diferents grups que hi ha a la comarca d'Osona. 

    Rafa Cuenca, conseller delegat d'Acció Social, iniciarà l'acte i l'actor Xevi Font,  acompanyarà la trobada amb el seu monòleg sobre la gent gran. 

     

     

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat