• A- A A+

  Mediació

  La mediació familiar i comunitària és un servei del Consell Comarcal d'Osona destinat a acompanyar al ciutadà en la resolució i gestió dels conflictes en aquests dos àmbits.

  Conegut com un mètode alternatiu de resolució dels conflictes, la mediació va agafant pes en la nostra societat gràcies als seus pilars bàsics: neutralitat, confidencialitat, rapidesa, implicació de les parts i voluntarietat.

  Per aconseguir l'èxit i una bona resolució és imprescindible la voluntat i el compromís de les parts implicades. Aquesta implicació millora la capacitat dels protagonistes i facilita que aquests se sentin part activa del conflicte i, al mateix temps, de la solució, allunyant-los del paradigma establert en la via judicial, on un tercer estableix com s'ha de solucionar la situació.

  Tant en els casos familiars (separacions, convenis reguladors, règims de visita, disfunció de la parentalitat, etc.), com en els comunitaris i veïnals (sorolls, obres, olors, animals domèstics, relacions complexes, escales multi-problemàtiques, etc.) es promou una millora de les relacions personals a través de la mediació, del diàleg i d'altres eines de gestió de conflictes.

   Àmbits d'actuació 

  • Família

  • Veïnal i comunitari

  • Formació

   

  Recomanacions i informació d'interès 

  • Si et trobes amb un conflicte escolta, parla i intenta arribar a un acord amb l'altra persona. Si no us en sortiu, proveu amb la mediació.

  • El servei de mediació és universal i gratuït.

  • La mediació és una eina per abordar el conflicte mitjançant el diàleg i el respecte amb el suport del mediador o mediadora professional imparcial que us acompanyarà per tal que trobeu un acord satisfactori.

  • La mediació és voluntària, confidencial i neutral.

   

  Díptic "Diàleg per a la convivència"

  Sol·licitud del Servei de Mediació Ciutadana i Comunitària d'Osona

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat