• A- A A+

  La seu

  L’edifici del Sucre

  La seu del Consell Comarcal d’Osona ocupa la tercera i la quarta planta de l’emblemàtic edifici del Sucre de Vic.

  Construït el 1892, l’edifici era originàriament una fàbrica, que arquitectònicament s’emmarca a la perfecció en la tradició de les grans construccions industrials de final del segle XIX i de principi del XX.

  L’edifici forma part de la memòria col·lectiva de la comarca i per la seva geometria, emplaçament i excepcionalitat formal, marca una fita territorial alhora que dóna nom a tot un sector de la ciutat de Vic.

  On som

  Edifici d'El Sucre, seu del Consell Comarcal d'Osona

  La sala de Plens

  Ubicada a la quarta planta de l’edifici del Sucre, la sala de Plens del Consell Comarcal està emmarcada, des de l’any 1995, per les pintures murals obra de l’artista vigatà Josep Vernis.

  Cookies

  Sala de plens del Consell Comarcal d'OsonaSala de plens del Consell Comarcal d'Osona

  Un dels aspectes més destacables de la seva obra és la coherència en el discurs plàstic. Discurs que en cap moment s'ha vist truncat per modes o influències gratuïtes; ans al contrari, ha evolucionat dins de les vivències personals i precisament de forma molt receptiva al que provenia de fora, mantenint en tot moment un clar fil argumentatiu.
  La pintura és un llenguatge universal, síntesi d'impressions i sensacions que l'artista va vivint, a voltes fins i tot reivindicatives, però en tot moment amb voluntat d'aportar alguna cosa més al que ja s'ha dit o s'està dient.
  Aquesta concepció de la creació artística la podríem aplicar a la concepció política d'una sala de plens, en aquest cas la del Consell Comarcal d'Osona, base del debat i síntesi de l'argumentació ideològica d'una comarca, representant en tot moment allò que és la seva voluntat popular.
  L'exquisida forma amb què Vernis hi ha integrat aquestes dues obres fa de la Sala de Plens del Consell Comarcal l'espai ideal per a la més alta argumentació política d'una comarca.

   

  Jacint Codina, president del Consell Comarcal de 1991 a 1995

  Text extret de la introducció del catàleg editat en motiu de la presentació de les pintures de la sala de Plens.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat