A- A A+
 • Sessió ordinària del Ple Comarcal - 26 de gener de 2022

  Sala de Plens micròfon

  El pròxim dimecres, 26 de gener de 2022, a les 7 de la tarda, es reuneix de forma telemàtica el Ple del Consell Comarcal d'Osona en sessió ordinària. 

  Tal com és habitual, es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube del Consell Comarcal d'Osona

  ORDRE DEL DIA:

  1.- APROVACIÓ ACTA ANTERIOR

  2.- APROVACIÓ DE LA MEMÒRIA DE L’ORGANITZACIÓ ESPECIAL OSONA TURISME CORRESPONENT A L'EXERCICI 2021

  3.- APROVACIÓ INICIAL DELS PLANS D’EMERGÈNCIA EN SITUACIONS DE SEQUERA DELS ABASTAMENTS EN ALTA D’OSONA SUD I OSONA NORD VOLTREGANÈS

  4.- APROVACIÓ INICIAL DE L’ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA I PRESTACIÓ DEL SERVEI D’ASSISTÈNCIA LOCAL ALS MUNICIPIS DE LA COMARCA D’OSONA

  5.- LICITACIÓ CONTRACTE: GESTIÓ DEL SERVEI COMARCAL DE RECOLLIDA I CUSTÒDIA D'ANIMALS DE COMPANYIA ABANDONATS O PERDUTS

  6.- APROVACIÓ DE L'INCREMENT RETRIBUTIU DE LA PLANTILLA DE PERSONAL PER A L’EXERCICI 2022

  7.- DONAR COMPTE DELS CONVENIS APROVATS PER LA COMISSIÓ PERMANENT DEL PLE

  8.- DONAR COMPTE DE LES RESOLUCIONS DE PRESIDÈNCIA, VICEPRESIDÈNCIA I GERÈNCIA

  9.- PRECS I PREGUNTES

  Quina és la situació de les persones grans a la comarca d'Osona?

  pere medina

  L’Auditori Marià Vila d’Abadal del Sucre va acollir aquest dimecres la presentació de l’estudi sobre la diagnosi “Ciutats Amigues amb les persones Gent Gran”, que el Consell Comarcal d’Osona ha fet en col·laboració amb la Diputació de Barcelona a través de de l’empresa Índic per conèixer la situació de les persones grans als 35 municipis de la comarca que formen part de l’Àrea Bàsica que gestiona el Consorci d’Osona de Serveis Socials (COSS).

  El concepte “Ciutats amigues de les persones grans” prové d’un programa impulsat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per promoure la salut i el benestar de les persones grans. A Osona, el COSS ha impulsat un projecte pilot innovador adaptant la idea de “ciutat amiga” a un entorn supramunicipal amb les particularitats del territori.

  En l’acte de dimecres, es van presentar els resultats de la diagnosi (que va analitzar aspectes com l’habitatge, la salut, l’accessibilitat, la comunicació, la participació social i cívica, entre d’altres) i es va anunciar la diagnosi de la situació de les persones grans dels municipis del COSS així com les accions de millora proposades per millorar aspectes com:

  · Crear infraestructures que permetin que les persones grans puguin moure’s de manera autònoma, còmode i segura pel seu territori i accedir als diferents serveis, recursos i espais de relació quotidians.

  · Promoure que les persones grans puguin viure a casa en condicions adequades i quan això no sigui possible oferir les opcions residencials adequades.

  · Promoure els espais, les activitats i els canals de relació que fomentin la participació activa de les persones grans en la vida social i que evitin els processos d’aïllament i solitud no desitjada.

  · Treballar per tal que els processos de digitalització no limitin l’accés de les persones grans tant als mecanismes d’informació i comunicació com als serveis bàsics.

  · Vetllar pel benestar de les persones grans, atenent a les seves necessitats materials i promovent la salut física, mental i emocional.

  A la presentació, que va estar oberta als mitjans de comunicació, hi van prendre part el vicepresident 2n del Consell Comarcal d’Osona, Pere Medina, el president d’Osona Acció Social, Rafa Cuenca, la gerent dels Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació

  de Barcelona, Elena Lledós, i representants de l’empresa Índic que ha desenvolupat l’estudi.

  El president d’Osona Acció social, Rafa Cuenca, va exposar que “a nivell comarcal i estratègic, i més després d’haver vist les conseqüències de la pandèmia, són fonamentals plans com aquest que recullen les necessitats de les persones i grans, i encara més si aquests estudis s'impulsen amb la participació de persones del col·lectiu”. També va recordar que l'envelliment és socialment i econòmicament un sector estratègic i que cal avançar cap a un model d'envelliment actiu i proactiu. És un repte que volem afrontar i treballar-hi”.

  Per altra banda, el vicepresident 2n del Consell Comarcal d'Osona, Pere Medina, va agrair el suport de la Diputació de Barcelona i va assegurar que és tot un repte realitzar aquests estudis en un àmbit municipal supramunicipal. També va donar les gràcies a l'empresa Indic "per aconseguir sintetitzar, condensar tota aquesta informació, que ara ens toca digerir en el pla de treball i veure quines accions són realitzables a curt i a mitjà termini, hem de reflexionar-hi i començar a prioritzar".

  Podeu veure l'acte a l'enllaç adjunt: https://www.youtube.com/watch?v=OH0SdyhgYSE

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat