A- A A+
  • Dia Internacional contra l'homofòbia al futbol

    TALLADACartell 19 febrer

    Ahir 19 de febrer va ser el Dia internacional contra l’homofòbia al futbol, per aquest motiu es denuncia que l’esport en general és un dels àmbits on les persones gais, lesbianes, transsexuals, transgènere i bisexuals es solen sentir més incomodes ja que els comentaris masclistes i LGTBfòbics poden ser habituals.

    Gran part dels equipaments esportius de la ciutat i de la comarca, al llarg d’aquesta setmana es sumaran a la campanya promoguda per l’entitat TALCOMSOM, recolzada per l’oficina tècnica d’igualtat de gènere i LGTBI de l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, i les regidories d’esports.

    La jornada té l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat, una transformació que s’ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l’esport pels beneficis que suposa per a la salut de les persones.

    El 19 de febrer és el dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. I en record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol.

    Cal denunciar doncs, qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers les persones LGTBI dins i fora del terreny de joc. I la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia vigent a Catalunya, ens acompanya i vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar situacions de discriminació i violència.

    Per visualitzar el cartell feu click AQUI

    El Consell Comarcal presenta la nova concessió del servei públic de menjador escolar

    WhatsApp Image 2020 01 29 at 13.36.54 4

    19 de febrer de 2020 – A l’escola El Gurri de Mont-rodon, el Consell Comarcal d’Osona ha presentat les principals característiques del servei públic de menjador escolar 2019-2023.

    Des de principis d’aquest any és vigent el nou contracte segons el qual l’empresa 7 i Tria, SA, es fa càrrec pels propers 2 anys, prorrogables 2 anys més, de la gestió dels menjadors escolars adherits a la gestió mancomunada del Consell Comarcal.

    Aquesta empresa és la mateixa que els darrers anys ha fet el servei. El valor estimat del nou contracte és d’11.910.191,47 euros.

    Joan Carles Rodríguez, president, ha posat èmfasi en els avantatges que permet la gestió mancomunada, que permet oferir un servei de qualitat a tots els centres públics adherits, actualment un total de 31, amb una mitjana de 2.000 alumnes atesos diàriament.

    “L’objectiu de la gestió mancomunada del servei és oferir un servei equitatiu a l’alumnat de la comarca que en gaudeix. Objectiu que hem aconseguit. La gestió permet reduir desigualtats econòmiques i d’ubicació de l’escola”, en paraules textuals de Rodríguez.

    Els nois i noies atesos per la gestió mancomunada del Consell Comarcal d’Osona mengen el mateix i al mateix preu, estigui on estigui l’escola. En alguns centres, per la seva pròpia condició d’escola petita o per la seva ubicació, no seria possible oferir un servei de qualitat a l’alçada de centres més grans.

    “Aquest tipus de gestió busca l’equilibri mitjançant economies d’escala i permet que totes les escoles tinguin el mateix servei, equilibra pèrdues i guanys.”

     El president del Consell Comarcal ha fet la presentació acompanyat de la consellera delegada d’Educació, Sònia Muñoz i de l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas.

    La consellera ha explicat les principals novetats que incorpora el nou contracte adjudicat a 7 i Tria, SA:

     Preu del servei:

    Preu fix (de 3 a 5 dies): 6,20 euros

    Preu esporàdic (1 o 2 dies): 6,80 euros

    Descompte d’un 15 % del preu de menjador del tercer fill per a famílies amb 2 fills fixos al menjador sense beca (5,27€/dia)

    En cas que no es pugui prestar amb normalitat el servei per motius aliens a l’empresa, com ara l’exercici del dret a vaga del personal docent, aturades de país o catàstrofes naturals (nevades, ventades o altres infortunis naturals) no es cobrarà el preu del menú i només es cobrarà el servei de monitoratge.

     Ràtio:

    Educació Infantil: 1 monitor per cada 12 alumnes

    Educació Primària: 1 monitor per cada 17 alumnes

    Segons necessitats educatives especials dels infants, conjuntament amb el Consell Comarcal, es valorarà la possibilitat d’incorporar monitors en funcions de vetlladors.

    Incorporació d’un monitor/a als centres Dr. Fortià Solà i Pinediques ja que es disposa de dos edificis: infantil i primària.

    Incorporació d’un monitor de més al servei a les escoles rurals amb només un monitor adscrit al servei següents: Gurri, Heurom, Aurora i La Forja.

     Personal del servei:

    Els monitors que realitzen tasques d’atenció a l’alumnat hauran de disposar, com a mínim, del títol oficial de monitor d’activitats lleure educatiu.

    Els coordinadors de centre amb un volum de mes de 50 alumnes hauran de disposar, com a mínim, del títol de director d’activitats del lleure educatiu

    Personal de cuina o manipulador d’aliments:

    • 3 coordinadors de zona que s’encarregaran de la direcció tècnica i pedagògica del servei de menjador als centres docents de la seva zona que hauran d’estar en disposició d’alguna titulació d’estudis universitaris o CFGS de l’àmbit de l’educació, com Magisteri, Educació social o Pedagogia, entre d’altres.
    • 1 coordinadora de zona de cuina
    • 1 administrativa per la gestió dels rebuts impagats i altres incidències (pactem acords abonaments de deute fraccionats, cobrament en mà a famílies sense compte corrent....)

    Dimensió pedagògica:

    S’ha demanat a l’empresa concessionària que presenti un Projecte educatiu de menjador.

    La proposta de programació concretarà els objectius didàctics que promoguin l’autogestió, els continguts a treballar, la metodologia participativa, la seqüenciació de les activitats, els recursos didàctics i un sistema d’avaluació i presa de decisions per la millora permanent del servei.

    Són objectius que fomenten la participació i l’autogestió del servei per part de l’alumnat, amb el lema:

                                              Servim-nos com a casa

     Dimensió alimentària – elaboració de menús segons acords pactats:

    • Fer ús de les instal·lacions de cuina dels centres (modalitat cuina “in situ” al centre). Millores: escola Terra Nostra, escola Emili Teixidor, escola Vic Centre
    • Àpat transportat des d’un altre centre: el centre disposa d’una cuina on s’està realitzant la modalitat de cuina in situ i, sempre que les condicions ho permetin, també es cuina pels usuaris de menjador d’un/s altre/s centre/s propers. En aquest tipus de modalitat, l’empresa adjudicatària haurà de responsabilitzar-se de complir amb la normativa vigent i haurà de comptar amb l’autorització prèvia del Consell Comarcal d’Osona. (modalitat d’àpat transportat). Millores: Escola El Gurri
    • Tota la fruita i la verdura servida des del servei de menjador serà de circuit curt. S’entedrà com a circuit curt, aquells que entre el consum al menjador i el seu cultiu no existeixen més de dos intermediaris.
    • Producte ecològic proposat: cigrons, llenties, mongetes seques i arròs
    • Es valora la varietat i la rotació dels productes dels menús tals com les carns, els peixos, així com  la diversificació de la preparació dels plats i dels sistemes de cuinat.
    • Peix fresc de llotja: en els centres amb cuina “in situ” o modalitat d’àpat transportat des d’un altre centre (divendres) i els centres amb catèring des de cuina central (dimecres).

     

    Beques menjador

    El servei d’Educació i Acció Social del CCO treballen coordinadament en l’atorgament de beques menjador per atendre situacions econòmiques de vulnerabilitat.
    Eenguany s’han atorgat 2.825 beques que representen un import total de 1.887.758,91 euros.

    El president Joan Carles Rodríguez, el vicepresident de l’Àrea de Serveis a les Persones, Pere Medina, la consellera delegada d’Educació, Sònia Muñoz i l’alcaldessa del municipi, Mercè Cabanas, han compartit taula i dinar amb els 6 alumnes que avui han dinat al centre escolar.

     

     

     

     

     

    Portes obertes als centres de Formació Professional

    BONAelsciclesobrenportes20 page 0001

    El 29 de febrer comencen les jornades de portes obertes als 11 centres de Formació Professional de la comarca d'Osona:

    -Institut Antoni Pous
    -Institut de Vic
    -Escorial de Vic
    -Institut Cirvànum
    -Escola d'Art de Vic
    -Teknós
    -La Salle Manlleu
    -Institut Pere Barnils
    -Escola d'Hosteleria d'Osona
    -Centre d'Estudis Seminari
    -Escoles Quintanes


    El termini és a finals del mes d'abril. Per a més informació feu CLICK AQUI

     

     

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat