• A- A A+

  Agència local de l'energia d'Osona

  L’Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO) és un departament del Consell Comarcal que té com a principal objectiu l’assessorament i la col·laboració en la comptabilitat energètica dels ajuntaments de la comarca. Treballa amb els objectius de l’eficiència i l’estalvi energètics, i la promoció de les energies renovables.

  Actualment l’ALEO té un conveni signat amb 48 ajuntaments d’Osona, amb els quals treballa dia a dia per minimitzar, controlar i reduir les seves factures energètiques. L’ALEO assessora i treballa amb aquests ajuntaments i alhora també és un punt d’informació i col·laboració per a les empreses o altres institucions que ho sol·licitin.

   Reconeixements i mèrits

  Àmbits d'actuació i serveis

   Assessorament en la gestió energètica dels ajuntaments

  • Gestió i seguiment telemàtic dels consums energètics municipals: control de factures, alarmes, sobreconsums, relacions amb la companyia elèctrica, seguiment, contractacions, comparativa de preus...
  • Elaboració d'informes de millora dels consums energètics municipals.
  • Auditories i visites d’avaluació energètica a aquelles dependències i/o enllumenats públics que ho requereixin.
  • Aplicació del Codi Tècnic de l'Edificació en edifici nou i existent.
  • Tramitació de subvencions.
  • Col·laboració amb els ajuntaments en l’aplicació de legislació vigent en matèria energètica, com el decret d'ecoeficiència, l’elaboració de plans urbanístics o la planificació de nous enllumenats públics.
  • Col·laboració en millores de l’enllumenat públic.
  • Accions en la promoció i la divulgació de les energies renovables i l’eficiència energètica col·laborant i organitzant jornades, fires...

   Projecte Desendolla't

  El projecte comarcal Desendolla’t es va iniciar l’any 2012 amb l’objectiu principal de promoure l’estalvi energètic i millorar l’eficiència energètica dels centres d’ensenyament d’infantil i primària de la comarca d’Osona. Els resultats han estat molt importants, els estalvis acumulats superen els 500.000€ i el projecte ha rebut reconeixements a nivell català, estatal i europeu.

  El projecte que s’ha incorporat com a programa complementaria als serveis que presta l’Agència als municipis, s’ha ampliat a tota tipologia de dependència municipal. Actualment, i fruit d’aquests bons resultats, molts ajuntaments de la comarca estan fent una aposta clara i ambiciosa per introduir millores tecnològiques en l’ús i la gestió de l’energia en els equipaments municipals de la comarca d’Osona. En aquest sentit, la principal línia de treball del Desendolla’t actualment és la implantació de sistemes de telegestió (e-gestió) als equipaments permeten una gestió a distància i mancomunada, on actualment ja hi participen uns 60 equipaments.

  Reconeixements:

  La Maleta pedagògica Desendolla’t és una eina per treballar a l’aula temes relacionats amb l’estalvi energètic. Educar els nens i les nenes pot produir un efecte multiplicador, doncs, per una banda, podem incidir en els hàbits de consum dels alumnes i transferir els aprenentatges adquirits a l’escola a l’àmbit de la família.

   Assessorament i promoció de les energies renovables

  • Energia tèrmica
  • Energia fotovoltaica
  • Energia geotèrmica
  • Biomassa

   Tríptic "Estat de les Renovables a la comarca d'Osona"

   Tríptic "Recomanacions per a l'ús de les instal·lacions domèstiques de biomassa"

   

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat