• A- A A+

    La memòria del CCO 2019-2023: Un recull de les principals fites i accions de l'actual mandat polític

    Pla Artesania web

    A pocs mesos de les eleccions municipals i, per tant, de la finalització de l’actual mandat polític, el Consell Comarcal d’Osona ha fet pública aquesta setmana la memòria de balanç que recull la feina feta al llarg dels últims quatre anys.

    El volum de 175 pàgines és un compendi de bona part dels projectes i accions que han impulsat els diferents serveis de l’ens supramunicipal i que, en definitiva, acompanyen la població de la comarca cap a un present i futur millor.

    Malgrat disposar de molts serveis, projectes i programes, en aquesta pàgina volem resumir algunes de les fites més destacades d’aquest mandat quadriennal al CCO.

    1. Hem iniciat l’activitat de l’empresa Onaigua, el nou servei comarcal d’aigua en baixa i clavegueram.
    2. Hem potenciat les polítiques de serveis socials dotant de més governança, autonomia i recursos el Consorci d’Osona de Serveis Socials (COSS). Les quatre àrees bàsiques de serveis socials han passat a formar part del Consorci, cosa que en millora la coordinació.
    3. Hem impulsat el projecte Nova Energia d’Osona per fomentar les polítiques de transició energètica amb el lideratge de l’Agència Local de l’Energia d’Osona.
    4. Continuem entre les comarques catalanes que més i millor reciclen, posició que es consolidarà després de la creació del nou Servei de recollida de residus, neteja viària i deixalleria.
    5. Hem avançat en un nou model de gestió del Servei d’animals de companyia.
    6. Hem fomentat la mobilitat sostenible, com la millora del transport ferroviari i la planificació dels itineraris per a vianants i ciclistes.
    7. Hem promocionat la cultura, el patrimoni, la tradició i el paisatge a través d’un model turístic que fomenta els valors de la sostenibilitat, l’autenticitat, la qualitat i l’accessibilitat.
    8. Hem acompanyat el naixement de la Fundació Albir –Escola de Noves Oportunitats d’Osona– per al foment de la integració social, educativa i laboral de joves en risc d’exclusió social.
    9. Hem sumat esforços per al desenvolupament de polítiques que vetllin per la funció social de l’habitatge, especialment des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge amb la creació de l’oficina de Manlleu, per exemple. 
    10. Osona ha entrat en la fase 1 del pla d’atenció integrada social i sanitària.

    Totes les polítiques comarcals actuals s’han alineat amb l’Agenda 2030 i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat