• A- A A+

  450 alumnes participen als Tallers del Projecte educatiu de cooperació per la justícia global d’Osona al Món

  De febrer a abril s’han portat a terme 15 tallers a 5 centres educatius d’Osona

  TallersCooperacio2024b

  Aquest any per segon any consecutiu el Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona impulsa el Projecte educatiu per la justícia global d’Osona al Món als centres educatius d’Osona, un projecte que porta a terme amb la col·laboració de les ONG’s d’Osona i que té per objectiu sensibilitzar a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO d’Osona sobre la justícia global a partir de l’explicació de les causes i les conseqüències de les desigualtats, de la migració, el racisme, els drets humans, els OD’s i la cooperació internacional feta des d’Osona.

   De març a l’abril en el marc del Projecte educatiu per la justícia global d’Osona al món, hem realitzat:

  • 15 tallers
  • A 5 centres educatius d'Osona: INS Marta Mata de Torelló, Casals Gràcia de Manlleu, INS Jaume Callís de Vic, Institut les Margues de Calldetenes i INS Gurb.
  • A 450 alumnes de 3r i 4t d’ESO
  • Els tallers han anat a càrrec del Servei de Cooperaciói de les Ong’s Associació Rosa Dilmé, Cooperació Osona -Sahara, Gambeta, Agermanament sense fronteres i Insolàfrica.

  Els tallers són dinàmics i el material creat pel Servei de Cooperació intercala explicacions, vídeos, activitats, jocs i qüestionaris online i està pensat per interpel·lar a l’alumnat i que aquest reflexioni i participi. Al final del material cada ONG explica la seva experiència en primera persona.

  Enguany el Joc Osmón, el Joc d’Osona al Món (osmon.cat) creat expressament per aquest projecte, l’hem ampliat a 10 personatges que cada un representa la tasca d’una ONG d’Osona i a més a més, hem creat un nou apartat anomenat Materials de sensibilització en Migracions i Justícia Global on l’alumnat i qualsevol persona que visiti osmon.cat pugui trobar tot tipus de material.

  A partir d'ara l'alumnat participant amb grups realitzarà un vídeo sobre una temàtica del taller que podrem veure a la Cloenda comarcal del projecte que es farà el mes de juny.

  Un projecte que compta amb el suport de l’Oficina de Cooperació de la Diputació de Barcelona.

  A la imatge un moment del Taller de l’INS Gurb a càrrec de Maria Soto de l’Associació Rosa Dilmé Rwanda.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat