• A- A A+

  Osona acull la prsentació del Pla Nacional de Joventut 2030

   

  Presentació PNJ

  El passat mes de novembre es va presentar el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030 (PNJCat 2030) que ha estat fruit d'un llarg procés de consulta i recollida de propostes i s'ha desenvolupat amb els agents socials, institucionals i polítics. Aquest PNJCat 2030 vol continuar avançant cap a un model de governança relacional entre la Generalitat de Catalunya, els ens locals i el moviment juvenil organitzat, amb el propòsit d'enfortir la cooperació i el colideratge de tots els actors.

  Per aquest motiu, el PNJCat ha establert la posada en marxa dels espais de demarcació, espais on poder establir un diàleg i un treball conjunt amb els ens locals. Pel que fa a l'espai de demarcació de Barcelona (Comarques Centrals) es va realitzar el passat 24 d'abril a l'Alberg Vic Xanascat i hi van participar unes 50 persones.

  El president del Consell Comarcal d'Osona, en Gerard Sancho, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i d'inaugurar la jornada, juntament amb la Laia Girós, directora general de l'Agència Catalana de la Joventut. Tot seguit es van exposar els principals resultats per territoris de l'Enquesta a la joventut de Catalunya 2022 i de l'Enquesta a municipis i comarques 2022 elaborats per l'Observatori Català de la Joventut. Després d'una pausa, es va aprofundir en el nou Pla Nacional de joventut de Catalunya 2030 des de l'aportació d'experiències amb mirada local.

  A més a més, es va aprofitar l'espai per fer la presentació de tres experiències de valor que s'han estat duent a terme en diferents zones de la Catalunya Central per tècniques de joventut:

  • #FEMOCISEGUR – Consell Comarcal del Moianès
  • Voluntariat Ambiental – Ajuntament de Calldetenes
  • MOU-TEATRE – Ajuntament de Manresa

  Abans d'acabar la jornada els treballadors/es de l'Agència Catalana de la Joventut van voler expressar un malestar laboral a través de la lectura d'un comunicat. En aquest, es feia constar l'endarreriment que estan patint en l'aprovació del conveni que ha de garantir unes condicions laborals equiparables a la resta de l'Administració: "Exigim que s'aprovi l'equiparació salarial i conseqüentment el primer conveni laboral de l'ACJ abans de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya".

  Finalment, les encarregades de fer la cloenda de la jornada van ser la consellera de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal, l'Elisabet Contreras; l'Elisabet Franquesa, regidora de Joventut de Vic i l'Aina Surià, Coordinadora territorial de Joventut a Barcelona.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat