• A- A A+

  El projecte Desendolla't del Consell Comarcal ha estat premiat per la Unió Europea

  UE premi ciutats 16jun15

   

  El Desendolla't, projecte transversal de l'Agència de l'Energia i el Servei d'Educació del Consell Comarcal d'Osona ha estat premiat per la Unió Europea.

  El projecte es va iniciar l'any 2012 i s'aplica a més de 35 centres educatius de la comarca. Consisteix en promoure un consum energètic responsable mitjançant la telemesura i la telegestió. Als centres on s'aplica el programa s'acompanya de formació pedagògica i educativa.

  El premi rebut de la Unió Europea s'afegeix a la llista de premis i reconeixements que ha rebut en aquest curt període de temps:

  1. Menció d'Honor en la categoria de "Millor actuació en matèria de sensibilització i difusió de les energies renovables i l'eficiència energètica" als Premis Nacionals de l'Energia EnerAgen 2013.
  2. 1r premi dins la categoria de sensibilització en els Premis d'Excel·lència Energètica de la Generalitat de Catalunya 2013.
  3. 1r premi dins la categoria d'eficiència i estalvi energètic al 12º Premio Ciudad Sostenible 2014.
  4. Accèsit al Premi Conama 2014 en la categoria d'entre 5.000 i 30.000 habitants.
  5. 1r premi dins la categoria Comunicació Ambiental als 3rs Premis Ciències Ambientals 2014.

  L'estalvi acumulat a les escoles on s'aplica el projecte Desendolla't durant els dos anys d'aplicació és de 281.176,45 euros.

   Del 15 al 19 de juny se celebra a Brussel·les la setmana de l'energia sostenible. En aquest marc, es van nominar projectes de diversos països en diferents categories. El Desendolla't competia en la categoria de Ciutats, Comunitats i Regions, en la qual hi havia dos nominats més: un projecte holandès sobre energia neutral i an altre d'italià sobre mobilitat. El projecte del Consell Comarcal d'Osona n'ha estat el guanyador.

  El premi va ser lliurat per Miguel Arias Cañete en qualitat de Comissari Europeu d'Energia i el va recollir la consellera delegada d'Educació, Mercè Puntí.

   

  Vídeo de presentació del projecte emès durant l'acte de lliurament del premi "Una lliçò en eficiència energètica":

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat