• A- A A+

  Triple reconeixement per a l'Agència Local de l'Energia d'Osona i el projecte Desendolla't

  20141201b Premi Ciudad Sostenible

  L’Agència Local de l’Energia i el projecte Desendolla’t del Consell Comarcal d’Osona han vist reconeguda la tasca portada a terme els darrers anys en matèria d’estalvi i eficiència energètica a l’haver aconseguit tres premis aquestes darreres setmanes.

  L’Agència Local de l’Energia (ALEO) del Consell és un servei de comptabilitat i gestió energètica que dóna suport i treballa per 48 ajuntaments de la comarca, i des de l’any 2012, conjuntament amb el Servei d’Educació del mateix Consell Comarcal porta a terme el projecte d’estalvi i eficiència energètica Desendolla’t. Actualment, més de 25 centres d’educació d’infantil i primària de tota la comarca participen en un programa ja reconegut en el sector.

  Els bons resultats d’aquest projecte, així com la trajectòria de més de 12 anys gestionant la comptabilitat energètica municipal des de l’ALEO, ha estat reconeguda aquestes darreres setmanes amb tres premis destacats.

  El passat 24 de novembre, la consellera delegada d’Educació del Consell Comarcal d’Osona, Mercè Puntí, va rebre el reconeixement que, en forma d’accèssit, es va atorgar al projecte Desendolla’t dins la categoria Energía y cambio climático, al Palau de Congressos de Madrid en el marc del Premio CONAMA 2014 (Congreso Nacional de Medio Ambiente).

  El dia següent, 25 de novembre, el Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya reconeixia, amb el primer premi, el projecte Desendolla’t dins els Premis Ciències Ambientals en la categoria de Comunicació Ambiental, en el qual han participat de forma activa els ambientòlegs Joan Canó i Gil Salvans de l’ALEO.

  Finalment, l'1 de desembre, el vicepresident 1r del Consell Comarcal, Manel Romans, recollia de mans de la ministra d’Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Isabel García Tejerina, el Premio Ciudad Sostenible 2014 en la categoria d’Eficiència energètica com a reconeixement al projecte Desendolla’t i a la trajectòria de l’Agència de l’Energia en aquests darrers anys.

  Aquests tres guardons són el reconeixement a un treball en el qual hi han participat un nombre molt important d’agents, des dels tècnics responsables de l’Agència i els seus projectes passant per totes les escoles i personal, així com tots els ajuntaments de la comarca que en els darrers anys estan fent una aposta important per la millora en l’eficiència i l’estalvi energètic. El projecte Desendolla’t coordinat per Josep Valldeoriola, una de les actuacions més importants portades a terme aquests darrers anys, ja representa uns estalvis acumulats superiors a 2 milions de kWh i a 280.000 euros.

  Amb motiu de la presentació als certàmens esmentats, s’ha editat un vídeo de 3 minuts en què es contextualitza i s’explica què és i què fa l’Agència de l’Energia d’Osona i també s’explica el Desendolla’t. Aquest vídeo ja es pot veure al canal Youtube del Consell Comarcal a l’enllaç http://youtu.be/a1CDPG5B80o.

  A la fotografia Manel Romans i Isabel García Tejerrina en l'acte de lliurament del Premio Ciudad Sostenible 2014.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat