• A- A A+

    Osona pionera en la formació de la tècnica Family Group Conference (FGC) a Catalunya

    20170118b foto grup

    Els passats 18, 19 i 20 de gener de 2017 es va portar a terme a la comarca d'Osona un curs pioner a Catalunya sobre la tècnica de la “Family Group Conference”  (FGC), o “Reunions del Grup Familiar”, una nova mirada en la intervenció en famílies.

    Aquest curs forma part d’un projecte de formació que impulsa el Consell Comarcal i el Consorci d’Osona Serveis Socials per poder implementar aquesta tècnica d'intervenció a la comarca a través de la formació de professionals facilitadors.

    La formació consta de tres blocs i la primera fase, que és la que es va fer, dona una formació bàsica com a facilitadors  de la tècnica.

    El curs va ser impartit per Martina Erpenbeck, Treballadora Social i responsable del projecte comunitari FGC a l’entitat PFIFF gGmbH de la localitat d’Hamburg – Alemanya. És supervisora i coach d’equips.

    La FGC es va iniciar a Nova Zelanda i s’està incorporant als sistemes d’atenció a col·lectius vulnerables (infància, adolescència, persones grans, etc.) de molts països europeus. Vol donar protagonisme a les famílies per incrementar el seu compromís en el benestar dels seus membres.

    Aquesta formació es la primera que s’ha fet a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol, per la qual cosa es una innovació que vol reforçar l’aposta del Consell Comarcal, des d'Osona Serveis Socials pel treball en grup i comunitari per enfortir famílies.

    El curs va  comptar  amb l'assistència de professionals del món de serveis socials, ensenyament i professionals de comarques veïnes i properes com La Garrotxa i l’Alt Empordà amb els quals es pretén establir llaços de col·laboració.

    La valoració dels participants va ser molt positiva. Es va valorar especialment la força que dona la tècnica en l’apoderament de la família i el seu entorn evitant la dependència dels serveis d'atenció a les persones en  algunes de les decisions a prendre.

     

     

     

     

     

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat