• A- A A+

    S’obre la segona convocatòria del "Fet a Osona: Aliments excel·lents" per escollir els productes que representaran la comarca fins al 2028

     Els productors agroalimentaris d’Osona i el Lluçanès poden presentar els seus productes, a les diferents categories establertes, fins al 29 de novembre

    Després de l’èxit de la primera edició, el concurs "Fet a Osona: Aliments excel·lents" torna amb una segona convocatòria per al període 2025-2028. Aquesta iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal d’Osona a través d’Osona Turisme i l’àrea de Promoció Econòmica, juntament amb Creacció, busca seleccionar productes agroalimentaris de la comarca d'Osona i el Lluçanès que esdevindran ambaixadors del territori durant els pròxims quatre anys.

    El premi, emmarcat dins el projecte Fet a Osona i amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, promou la qualitat dels productes de proximitat, de km 0 i ecològics. Aquesta segona edició reafirma l’objectiu d'impulsar els productes agroalimentaris de la comarca, aportant-los reconeixement i oferint als productors un suport empresarial per enfortir els seus projectes.

    Convocatòria de participació oberta

    Els productors agroalimentaris del territori poden presentar els seus productes a les diferents categories establertes, segons les bases de la convocatòria disponibles a l'apartat d'ajuts i subvencions de la web del Consell Comarcal d’Osona. Les categories són: llonganissa, embotits curats, embotits cuits, formatges, postres làctiques, begudes, conserves dolces i mel, elaborats de fleca i pastisseria, dolços i no dolços i productes vegetals. El termini de presentació acaba el 29 de novembre de 2024. 

    Selecció i reconeixement dels guanyadors

    Després d’aquesta primera fase de presentació de propostes i validació de compliment dels criteris per part de l’equip tècnic, els productes que passin a la segona fase seran avaluats per un jurat d’experts del sector agroalimentari i gastronòmic, en funció de criteris organolèptics i d’innovació, que seleccionarà els productes finalistes. Aquests passaran a la fase de votació popular que tindrà lloc ja a principis de 2025. Finalment, i coincidint amb la celebració del Dijous Llarder, s’anunciaran els productes més votats de cada categoria. 

    Els productes guanyadors rebran un reconeixement oficial i un acompanyament en innovació per part de Creacció, que els permetrà millorar els seus processos i potenciar la competitivitat dels seus productes al mercat. A més, formaran part de la cistella promocional d’Osona i el Lluçanès, amb visibilitat en diverses activitats de la comarca durant el període de temps mencionat. 

    La primera edició 

    La primera edició del concurs "Fet a Osona: Aliments excel·lents" va seleccionar els productes d’Osona i el Lluçanès que van representar la riquesa gastronòmica del territori entre els anys 2021 i 2024: la botifarra d’ou de Carnisseria Codina, el Jove de Cabra de Formatges Riudavets, la Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch, el Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners, el Pa de pessic del Bruguer Pastisseria i el Caldo silvestre d’Infusions Sambucus, acompanyats de la IGP Llonganissa de Vic. 

    Durant aquest període aquests productes i els respectius agroproductors han tingut l’oportunitat de participar en diverses iniciatives de difusió i promoció, entre les quals una parada al mercat del dissabte a la Plaça Major de Vic a finals de 2023 que, des del 29 d’octubre d’enguany, es repeteix ampliada amb altres agroproductors de Fet a Osona i de la Xarxa de Productes de la Terra del Lluçanès.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat