Dona-li la volta: Nova campanya per promoure el benestar emocional del jovent d’Osona i el Lluçanès
La iniciativa del programa Intaboo ofereix eines per a joves i famílies amb l’objectiu de fomentar la línia d’atenció personalitzada d’aquests col·lectius
La campanya "Dona-li la volta", impulsada pel programa Intaboo, vol promoure la salut emocional entre el jovent d’Osona i el Lluçanès, i les seves famílies. A través d’eines i recursos davant malestars emocionals es convida a aquests dos col·lectius a transformar les seves situacions amb una actitud positiva i resilient.
La campanya ha posat especial atenció a la part gràfica i comunicativa amb imatges inclusives i un llenguatge respectuós.
Concretament, per a les persones joves, s’aborden sis situacions comunes del seu malestar emocional com el ciberassetjament, la vulnerabilitat, la por als canvis o preocupacions comunes, entre altres, que s’han detectat a través de quatre tallers a equipaments juvenils del territori.
Per a les famílies, la campanya tracta temes com les addiccions i els comportaments agressius, animant-les a obrir canals de comunicació amb els fills i filles i s’ha dissenyat a partir de les consultes més freqüents rebudes des del programa Intaboo.
En conjunt, "Dona-li la volta" ofereix “suport per fer front a problemes puntuals, i també fomentar el benestar continu i la desestigmatització del fet de necessitar ajuda”, assegura la presidenta d’Osona Acció Social, Victòria Terricabras Tarin.
Elisabet Contreras, consellera de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal d’Osona destaca “tot l’esforç que s’ha fet des d’Intaboo per detectar aquells malestars i inquietuds que preocupen als joves d’Osona i el Lluçanès i les seves famílies per tal de crear una campanya que hi doni resposta”.
Des de la seva creació el 2016, Intaboo ha estat un recurs preventiu essencial per a joves, famílies i professionals d’ambdues comarques.
Què és Intaboo?
Intaboo és un recurs preventiu que es coordina de manera conjunta per l’Oficina Tècnica d’Igualtat i LGTBIQ+, el consorci d’Osona Acció Social i Osonajove del Consell Comarcal d’Osona, abastant les comarques d’Osona i el Lluçanès, adaptant-se a les necessitats locals, especialment en municipis més petits.
Intaboo s’organitza en tres eixos clau: activitats formatives i educatives, atenció individual i familiar, i assessorament tècnic i treball en xarxa. Amb una perspectiva interseccional, el programa aborda una varietat de necessitats amb l’objectiu de promoure el benestar dels joves i les seves famílies. A més, Intaboo treballa paral·lelament amb El Rusc de la Mancomunitat La Plana, que també proporciona suport en aquestes mateixes àrees per tal d’oferir una resposta coordinada a les necessitats del jovent del territori.