• A- A A+

  Comencen 5 nous cursos d’acollida impulsats del CCO i el CPNL

  20211004 inici cursos ACO 4

  80 alumnes participen als cursos d’acollida impulsats pel Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona.

  Del 22 al 28 de setembre el Servei d’Acollida i Integració i el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona han començat 5 cursos d’acollida a diferents municipis de la comarca: Centelles, Roda de Ter, Sant Quirze de Besora, Voltreganès i un d’àmbit comarcal per a joves migrats sols a l’edifici El Sucre.

  El curs comença amb el mòdul de Català Inicial A.1, modalitat presencial i respectant les normes sanitàries vigents, neteja de mans, distància, mascareta i neteja de l’espai personal, a més de firmar el certificat de responsabilitat. Amb una durada de 106 hores, les sessions es porten a terme de setembre a maig i inclouen els Mòduls A.1 i A.2 de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, el Mòdul B de coneixements laborals i el Mòdul C de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic.

  Les persones participants procedeixen d’Algèria, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Cuba, Iugoslàvia, Geòrgia, Ghana, Hondures, Índia, Líban, Mali, Marroc, Moldàvia, Nigèria, Pakistan, Perú, República Dominicana, Senegal i Síria; majoritàriament fa menys de dos anys que han arribat a Catalunya i tenen estudis secundaris o de batxillerat.

  L’adquisició dels coneixements de llengua catalana, de coneixements laborals bàsics i de coneixement sobre la societat catalana i de l’entorn permet a aquestes persones la integració a la societat catalana, a la vegada que potencia la seva autonomia. L’acreditació d’aquests coneixements permet obtenir el certificat de primera acollida, valorable per a determinats tràmits relacionats amb l’obtenció i renovació de permisos de residència.

  Tots els cursos compten amb el suport dels ajuntaments implicats i el finançament de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya.

  La fotografia correspon a la presentació del curs a Sant Quirze de Besora, amb l’alcalde David Solà

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat