A- A A+
 • El Consell Comarcal d'Osona dona suport a un Cicle de conferències relacionades amb el món medieval i la figura de l'Abat Oliba

  logov processossel

  Fins a finals d’any s’organitzaran diverses activitats culturals amb la finalitat d’acostar el món medieval a tots els públics

  La comarca d’Osona ofereix un patrimoni material i immaterial romànic molt destacable. Per tal de donar-lo a conèixer s’han organitzat un cicle de conferències amb l’objectiu transmetre diferents aspectes del món medieval. Diferents ponents seran els encarregats de presentar la vida en aquesta època a través de diferents temàtiques com són la geografia, la litúrgia, la gastronomia, l’art...

  En especial, es parlarà de la figura del bisbe i abat Oliba, una figura rellevant en la vida eclesiàstica i política de la Catalunya Vella dels anys 1000.

  Segons Mila Martínez Adan, primera tinent d’alcalde de l’ajuntament de Vilanova de Sau Es tracta d’un projecte multidisciplinar. De fet, hi ha moltes entitats que s’hi han involucrat. És un projecte que va més enllà de la cultura i del turisme. Vilanova de Sau continua sent per a molts un dels exemples de poble petit amb les seves esglésies: la de Sant Romà submergida sota les aigües del pantà, la de Santa Maria, les ermites de Sant Andreu, la de Bancells i la de Vallclara, una mostra del romànic més rellevant a la Catalunya d’una temps passat”. Àlex Montanyà, conseller de turisme del Consell Comarcal d’Osona i vicepresident de l’Associació Rutes del Romànic (Camí Oliba) afegeix que “La comarca d’Osona és un territori molt ric en patrimoni romànic. Les conferències ens permetran poder donar més coneixements d’aquesta època i ens ajudaran a crear un relat sobre l’empremta del bisbe Oliba a la comarca”. Josep Maria Riba, delegat episcopal del Patrimoni Cultural i vicari general del Bisbat de Vic afirma que “El patrimoni de l’època medieval, encarnat en la figura d’Oliba, és encara molt present i important en la nostra societat actual.Conèixer les seves característiques i les seves raons ens ajuda a entendre el present i a entendre’ns a nosaltres mateixos”.

  En total s’han previst vuit conferències que es portaran a terme telemàticament i que es programaran de manera setmanal. La durada serà aproximadament d’una hora. Aquestes videoconferències seran gravades pel que es publicaran i posteriorment es podran visualitzar quan un ho desitgi. Paral·lelament, també s’han organitzat dos itineraris guiats que permetran descobrir el patrimoni natural i cultural de Vilanova de Sau i les Guilleries. Aquestes activitats tindran places limitades i s’organitzaran amb totes les mesures de protecció pertinents davant la COVID19. Els actes finalitzaran amb un showcooking que permetrà fer una trobada per a tractar els diferents temes exposats en les darreres setmanes.

  La participació és gratuïta i cal inscriure’s prèviament a través de la web www.camioliba.cat/actualitat. Les jornades, que s’iniciaran a mitjans de setembre i finalitzaran a inicis de desembre, van adreçades al públic general i busquen poder donar més coneixements sobre el món medieval.

  Aquesta és una activitat promoguda per l’Ajuntament de Vilanova de Sau i compta amb el suport de l’Associació Rutes del Romànic (Camí Oliba), el Consell Comarcal d’Osona (a través d’Osona Turisme), el Bisbat de Vic i l’àrea de cultura de Diputació de Barcelona.

  Més informació a https://drive.google.com/drive/folders/1p8eEO_WaZ5WX1rzvBZWc50l5-AUld2mR

  Programa cicle de conferències

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat