• A- A A+

  Visita del diputat d'Acció Climàtica al Consell Comarcal d'Osona

  logov processossel

  Xesco Gomar, diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, ha visitat avui l’Agència Local d’Energia d’Osona (ALEO).

  El president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez, i la vicepresidenta tercera, Margarida Feliu, s’han reunit amb Xesco Gomar, president delegat de l’àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, per tractar l’execució de les accions d’energies renovables amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), així com dels ajuts per l’impuls a sis comunitats energètiques, a més dels serveis que ofereix la Diputació en programes de millores en la gestió energètica en equipaments i en l’enllumenat públic.

  Cal remarcar que el Consell Comarcal d’Osona és el consell comarcal que més recursos destina a l’Agència Local d’Energia, i també el que més en presta, fet que, segons Gomar, fa que “Osona disposi d’un equip tècnic format, preparat i disposat per portar a terme les estratègies que l’equip polític està planificant”. També ha afegit que “saben on van, saben què volen en transició energètica i aglutinen tots els municipis per tirar endavant una única estratègia compartida.” Finalment, el diputat de l’àrea d’Acció Climàtica ha volgut destacar la importància dels municipis petits, fent valer el lema de “pensa en global i actua en local”.

  El president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, per la seva banda, ha afirmat que s’ha de treure pit de la comarca, ja que “Osona té grans reptes, immensos, i estem preparats i ben posicionats per a la transició energètica”. També ha afegit que “s’estan creant sinèrgies i estem creant equip” entre tots els municipis osonencs. Finalment, ha confirmat que existeixen diferents projectes en execució, els quals es faran visibles durant aquest any i el vinent, en quant a la transició energètica.

  A la fotografia, el president Joan Carles Rodríguez i el diputat Xesco Gomar a les oficines de l'Agència de l'Energia d'Osona.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat