A- A A+
 • El Servei de Cooperació del Consell d’Osona atorga ajuts a quatre entitats osonenques per projectes de cooperació a Camerun, Índia, Perú i Ruanda

  Foto TIAF 

  La convocatòria anual d’ajuts per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat per entitats amb seu social a Osona d’aquest any 2020, ha concedit ajuts en funció de les puntuacions obtingudes a les entitats Càritas Parroquial de Roda de Ter, Fundació Humanitària Dr. Trueta, TIC Catalunya i a la Fundació Núria Tuneu i Daniel Shah, segons acord de la Comissió Permanent del Ple de l’11 de novembre de 2020.

  La puntuació obtinguda de cada entitat és el resultat del sumatori de l'avaluació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de l’avaluació del Servei de Cooperació del Consell Comarcal en relació als actes de sensibilització i solidaritat que l’entitat ha fet a la comarca. A partir de la puntuació obtinguda es reparteixen equitativament els 8.364 €, import total de la convocatòria.

  Càritas Parroquial de Roda de Ter, ha rebut un ajut pel projecte Subministrament i pou d'aigua per posar en marxa la Unitat de Transformació de Mandioca per les dones de les cooperatives de Nyong-et-Kelle (Camerun), projecte de les cooperatives de dones que es centra en finançar la instal·lació de l’aigua de la Unitat de Transformació de la mandioca, un tubèrcul bàsic de l’alimentació de la zona, consistent en la construcció d’un pou d’aigua amb el seu dipòsit corresponent i les canalitzacions necessàries, que els hi permetrà transformar el tubercle en una àmplia gamma de productes per al consum i alhora poder-lo comercialitzar i millorar les rendes que es generen en benefici de les dones.

  La Fundació Humanitària Dr. Trueta, ha rebut un ajut pel projecte Enfortiment de les capacitats i seguiment als agents comunals de salut (Perú), un projecte que preveu contribuir al desenvolupament integral comunal per millorar les comunitats, amb l’objectiu de reduir les malalties i conservar el medi ambient, tot millorant la qualitat de vida de la població en general, sobretot on hi ha un agent comunal de salut a partir de coneixements teoricopràctics per a l’execució de les activitats que els agents comunals realitzen a les comunitats: atenció de primers auxilis, educació a la població sobre estils de vida saludable, autocures i la conservació del medi ambient a través de les campanyes de recol·lecció d’escombraries i plantació d’horts.

  L’entitat TIC Catalunya, ha rebut un ajut pel projecte Adaptar aules de classes de l’escola bressol i posar instal·lacions de rentat de mans perquè els nens puguin tornar a l’escola i a la fisioteràpia i els pares/joves a les trobades de desenvolupament solidari respectant directrius de lluita contra la Covid-19 (Ruanda), un projecte que preveu ajudar a adaptar el Centre de dia Ihmure per nens amb discapacitat física i/o mental amb mesures de protecció contra la Covid-19 per tal que el centre obtingui el permís de tornar a obrir i poder tornar a acollir els 180 infants que hi assisteixen.

  I finalment, la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu ha rebut un ajut pel projecte Aigua potable per Gocharan (Índia), un projecte que preveu la construcció de 6 pous  de gran profunditat per al proveïment d’aigua potable per a 320 persones de la població rural de Gocharan, a l’estat de West Bengal. El projecte forma part del programa de desenvolupament rural que promou el dret humà a l’aigua, que porta a terme la Fundació, juntament amb la contrapart local, amb molt d’èxit a les àrees rurals on s’ha pogut fer realitat. Amb aquest projecte es millora la cobertura i l’accés a l’aigua potable, ja que la  manca d’aquest recurs provoca malalties molt greus, mortalitat en nens menors de 5 anys, pobresa, malnutrició i abandonament o la no escolarització de les nenes.

  Amb l’aprovació dels ajuts, les entitats rebran una bestreta a través del Fons Català de Cooperació, entitat amb qui el Consell Comarcal Osona té conveni, per tal de que els seus projectes ja puguin començar a caminar.

  La fotografia és de la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat