A- A A+
 • Cloenda del curs d'intèrprets que han dut a terme el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic

  logov processossel

  Una promoció de 31 nous intèrprets s’incorporen als serveis d’interpretació de la ciutat de Vic i de la comarca.

   

  El passat 24 de setembre va tenir lloc a l’edifici El Sucre l’acte de cloenda dels dos cursos de formació d’Intèrprets i agents lingüístics per als serveis públics organitzat pel Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i l’Oficina Municipal d’Acollida de l’Ajuntament de Vic.

  Les dues entitats disposen de Serveis d’interpretació per tal que els serveis públics de Vic i Osona que participen en l’acollida de les persones estrangeres nouvingudes (escola, serveis socials, sanitat, etc.) puguin comunicar-se a través d’un intèrpret o agent lingüístic oral.

  Davant la necessitat de disposar de més intèrprets o agents, els dos ens locals van obrir conjuntament, el mes de juliol de 2020, un procés de selecció per incorporar nous membres que tinguessin com a requisits imprescindibles parlar i entendre el català i el castellà i, almenys, una llengua estrangera d'on són originaris la majoria dels estrangers a Osona. Així mateix havien d’acreditar experiència prèvia d'intèrpret/agent lingüístic en feina remunerada o voluntariat, o experiència en l'àmbit social i d’atenció a les persones en el teixit associatiu de la comarca.

  Es van rebre 60 CV, i després de comprovar els requisits, 31 persones van passar a la fase d’entrevista, i d’aquestes, 26 van ser escollides per incorporar-se als dos serveis.

  Per a la formació d’aquests nous membres, s’han organitzat dos cursos de formació amb un total de 31 alumnes on també hi han participat altres membres actius dels dos serveis que anteriorment no havien realitzat cap curs de formació.

  La formació s’ha realitzat en modalitat dual, les sessions presencials s’han efectuat a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona complint totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

  Amb una durada de 21 hores, s’han complert els objectius de dotar els alumnes de les competències bàsiques per efectuar una interpretació d’enllaç per als serveis públics tenint en compte els principis del codi deontològic i conèixer els àmbits d’intervenció més freqüents d’Osona, la formació ha estat impartida per la doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la UAB Mireia Vargas i per professionals dels àmbits educatiu, sanitari, salut mental, serveis socials bàsics i especialitzats (EAIA) i dels serveis d’atenció a les dones, tots han quedat molt satisfets del treball que s’ha fet amb els alumnes.

  Els 31 alumnes parlen llengües de Marroc, Kazakhstan, Mali, Índia, Senegal, Ghana, Xina, Rússia i Gàmbia i han mostrat un alt interès pel contingut del curs i un alt nivell de satisfacció i ja poden entrar a formar part dels dos serveis.

  Consell Comarcal d’Osona i Ajuntament de Vic es mostren molt satisfets amb el procés de selecció i formació realitzat, amb la qual cosa es pot oferir a partir d’ara un servei de més qualitat als diferents serveis públics de la comarca.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat