• A- A A+

    Commemoració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les dones

    Img Genèrica Campanya 28Maig Salut Dona 

    En commemoració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les dones, que se celebra aquest 28 de maig, des de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI, s’ha treballat la campanya per les xarxes socials “Millorar la salut de les dones està en mans de tothom”.

    La campanya té l’objectiu de visibilitzar l’impacte de gènere de l’actual crisi sanitària en les dones i visibilitzar la importància de contemplar la perspectiva de gènere en les respostes sanitàries, atès que en les situacions socials crítiques les desigualtats, discriminacions i violències de gènere s’agreugen.

    Igualment, els àmbits laborals sanitaris, neteja, comercials i de cura a terceres persones, que corresponen a serveis essencials per a la vida, són altament feminitzats (hi ha més dones treballant-hi que homes) i han continuat la seva tasca. Així, les dones han estat més exposades al contagi de la COVID.

    Tot i que hi ha cert canvi social, el pes de les tasques de cura i domèstiques continua recaient en les dones en la majoria de les unitats familiars. En aquest sentit, el tancament dels centres educatius ha augmentat la dificultat de conciliació de la vida personal, familiar i laboral i les dones han estat tant les principals cuidadores dels infants, com de les persones afectades per la COVID durant el confiament.

    També han augmentat els casos de violències masclistes, atès que el confinament ha augmentat el risc de les dones de ser agredides.

    Finalment, les dones que realitzen treball sexual en molts casos s’han vist obligades a continuar oferint el servei i, per últim, tenint en compte que moltes dones treballen a jornada parcial o sense contracte, han vist reduïts els seus ingressos i en molts casos no han pogut accedir a cap ajut.

    Així doncs, l’impacte de gènere de la crisi sanitària provocada per la COVID19 ha posat en evidència que cal ajustar les mesures preses tenint present la situació que viuen les dones, per tal que les polítiques públiques siguin iguals per a tothom i millorar la salut de les dones.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat