A- A A+
 • Comunicat dels grups amb representació al Consell Comarcal d’Osona, ERC, JxCAT, IdO, PSC i CUP, en favor de no relaxar les mesures de confinament front a la covid-19

  basto b

  Comunicat conjunt dels grups amb representació al Consell Comarcal d'Osona en favor de no relaxar les mesures de confinament front al covid-19. 

  Text literal del comunicat:

  "Vivim en un moment excepcional que requereix de mesures excepcionals i valentes. La pandèmia de covid-19 està causant grans estralls en la nostra ciutadania, i en l’economia dels pobles i ciutats de la nostra comarca.

  Osona és la tercera comarca de Catalunya amb més incidència de covid-19, segons dades del Departament de Salut. En aquests últims dies el creixement de casos sembla que s'ha contingut, però a l’Hospital Universitari de Vic cada dia es declaren entre 10 i 12 positius diaris. Les residències de gent gran de la nostra comarca s’han vist molt afectades, i és clau la coordinació d’aquests centres amb els Equips d’Atenció Primària, ja que la malaltia continua causant morts sobretot en els grups de risc.

  El nombre de casos infecciosos encara és elevat. Els experts epidemiòlegs ens demanen mantenir aquest estat de confinament total i monitoritzar-lo per poder decidir en quin moment es pot aixecar el confinament de forma paulatina.

  Una finalització prematura del l’estat de confinament suposarà un augment de casos positius de covid-19. Molta gent no ha passat la malaltia i encara no estem capacitats per fer les proves PCR ni les altres proves de covid-19 a tothom. Els professionals de la salut han fet un gran esforç, però són humans i només el podran continuar fent si no col·lapsa el sistema de salut.

  El Govern espanyol ha donat per finalitzat el confinament total després de Setmana Santa. Dimarts vinent, milers de persones podran tornar a la feina, malgrat les recomanacions dels epidemiòlegs. Quan encara escassegen els equips de protecció individual (EPIs) no podem demanar a empreses i autònoms mesures de protecció que no poden garantir.

  Per tot això, davant la situació actual a la comarca d’Osona, DEMANEM

  • Que s’allarguin les mesures de confinament total, entenent que no n’hi ha hagut prou en fixar-les només del 30 de març al 12 d’abril. En aquest sentit ens sumem a les recomanacions dels experts epidemiòlegs d’anar més enllà en el confinament, perquè a la nostra comarca constatem que no estem preparats encara per un repunt del caos, que arribarà indefectiblement si es relaxen les mesures de confinament.
  • Recomanem al nostre teixit productiu, a empreses i autònoms, de potenciar el teletreball, i d’evitar la coincidència física de les seves plantilles. De nou ens remetem a les mesures recomanades pels epidemiòlegs a l’hora de reduir al màxim els possibles contagis.
  • No estem en una situació per poder prendre mesures menys estrictes. Perquè correm el risc de fer creure a la ciutadania que aquesta crisi està superada. Per això demanem a tothom que continuï complint les recomanacions: mantenir el confinament a domicili, evitar els desplaçaments, evitar el contacte físic entre persones, respectar la distància de dos metres, utilitzar màscares i guants d’un sol ús, fer una bona higiene de mans, etc.

  Des del Consell Comarcal d’Osona som coneixedors dels problemes col·laterals que aquest confinament pot suposar per la població de la comarca. En aquest sentit estem treballant per minimitzar-los i ho fem de manera coordinada amb la resta d’administracions vetllant per garantir tots aquells serveis que són essencials a la ciutadania, i especialment a les famílies més desafavorides.

  A Osona i a tot el país tenim aquesta pandèmia ben viva. Necessitem un marge per poder recuperar l’activitat, marge que encara no tenim. Cal evitar riscos i possibles rebrots i donar aire al Sistema de Salut perquè estigui en disposició de poder atendre tots els casos de covid-19. No podem protegir la salut de cadascú si no protegim la de la nostra societat i, sobretot, la de les persones més vulnerables.

  Finalment animen a totes les administracions locals de la comarca d’Osona a adherir-se al present comunicat en favor de no relaxar les mesures de confinament.

  Osona, 11 d'abril de 2020"

  Text comunicat

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat