A- A A+
 • A la comarca d’Osona es fa molt bé la tria dels residus, segons el director de l’ARC

  basto b

  En la darrera sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona (CAO) celebrada l’11 de març, va intervenir el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep M. Tost.

  Tost va presentar un informe en format power point  titulat “El futur de la gestió de residus a Catalunya”. El director va començar fent un breu repàs de com es gestionaven els recursos fa uns anys i com es fa ara, va parlar de la normativa europea i dels reptes de futur, com deixarem el planeta als nostres fills.

  El director de l’ARC va parlar de la importància de la recollida selectiva en el marc de les noves directives de residus i d’on va i com es tracta cada fracció; de la problemàtica del plàstic i de que al nostre país hem superat el 40% de recollida selectiva.

  El porta a porta i contenidors tancats amb sistemes d’identificació, entre  d’altres, funcionen i donen bons resultats. “El pagament per generació és el futur, taxa justa i transparent. La gestió dels residus té un cost elevat, tothom n’ha de ser conscient”.

  Osona és la comarca capdavantera en recollida selectiva bruta, amb un 61,66%. El 38,34% correspon a la fracció resta. A “Osona ho esteu fent bé” va dir textualment el director, però encara es pot millorar.

  Veure document complet del director de l’ARC

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat