A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona comença una prova pilot online del programa d’alfabetització Lletres per Tothom

  video declaracio

  Lletres per tothom també, des de casa, a Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló.

  El Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona ha dut a terme una prova pilot innovadora reiniciant, en mode online, les classes d’alfabetització del tres grups del programa Lletres per Tothom, Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló, destinat a persones estrangeres que volen millorar la lectura i l’escriptura en català.

  El programa Lletres per Tothom, que havia quedat suspès el 13 de març a causa del Decret d’Alarma decretat per la crisi sanitària del Covid-19 igual que la resta de serveis presencials, havia començat el setembre de 2019 amb tres grups de 15-20 persones als municipis esmentats i tenia previst acabar el mes de maig.

  Per tal de continuar oferint el servei educatiu als alumnes que mostraven molt interès i motivació per continuar i, aprofitant el temps de confinament, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona que impulsa el projecte i el Centre Formatiu Traça que en fa la formació, van decidir recomençar les classes en mode online, el dimarts 31 de març, i fer-ne una valoració al cap d’una setmana per decidir la seva continuïtat.

  Després d’aquesta primera setmana la valoració és més que positiva, ja que:

  • El 70 % de l’alumnat ha assistit a les clases online, amb el suport inicial necessari per asegurar que tothom es pugui connectar telemàticament (percentatge que de ben segur anirà en augment les properes setmanes).
  • Les eines educatives per fer la formació amb la plataforma virtual permeten un munt de recursos que fa molt atractiva i participativa la formació.
  • El mode online del LLetres per Tothom permet una alfabetització també digital i en noves tecnologies.
  • Les classes virtuals en l’actual estat d’alarma es converteixen, també, en un grup de suport emocional i de seguiment de l’alumnat.
  • El fet que l’entorn familiar de l’alumnat pugui veure com l’alumne/a demostra el seu esforç i els seus coneixements, es converteix en una eina d’empoderament i suport en el nucli familiar.
  • L’alumnat ha mostrat molt interès, satisfacció i agraïment per la iniciativa.

  Per tots aquests motius, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal  d’Osona i el Centre Formatiu Traça han decidit continuar amb la iniciativa i continuar oferint el programa LLetres per Tothom via telemàtic a l’alumnat dels 3 municipis mentre no sigui possible realitzar classes presencials.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat