A- A A+
 • Les alcaldesses i alcaldes d’Osona i el Lluçanès publiquen un vídeo amb una declaració institucional davant l’emergència sanitària per COVID-19

  video declaracio

  El Consell Comarcal d’Osona ha fet pública avui una declaració institucional de les alcaldesses i alcaldes d’Osona i el Lluçanès en relació a l’actual situació d’emergència sanitària ocasionada pel COVID-19.

  La declaració institucional s’ha realitzat en format vídeo i de manera col·laborativa entre totes les alcaldesses i alcaldes que han gravat des del seu confinament una part del missatge institucional.

  En un vídeo de 3 minuts, els alcaldes i alcaldesses construeixen la següent declaració:
  “Vivim una situació extraordinària que requereix mesures excepcionals i valentes. L’emergència sanitària afecta els nostres pobles i ciutats. El coronavirus sacseja Osona i el país sencer. A la nostra comarca ja hi ha víctimes i moltes persones infectades.
  Moltes estan aïllades amb símptomes a casa seva.
  La situació és greu. Cal extremar les precaucions i mantenir la calma.
  Per això, com a alcaldes i alcaldesses demanem a tothom molta cura i responsabilitat, calma i tranquil·litat.
  Cal un confinament total. És del tot indispensable quedar-se a casa i no sortir, trencar el confinament només quan la normativa ho permet. I tot i així, fer-ho el mínim imprescindible.
  Cal distanciament social per evitar més contagis, guardar la distància entre persones, també a casa, respectant les mesures d’higiene com ara rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó.
  I si hem sortit, deixar les sabates fora de casa, canviar-nos ràpidament de roba i dutxar-nos.
  Mesures que sabem que són duríssimes, però que ens calen per mitigar la pandèmia. No serà ni ràpid ni fàcil.
  Entre tots hem d’aconseguir un confinament total i efectiu per frenar la cadena de transmissió del coronavirus.
  Per això, el desplaçament només està permès per llocs de treball de caràcter estratègic, per garantir el subministrament d’aliments i els productes de primera necessitat. I per atendre les famílies més vulnerables.
  Per això, no sortim. Queda’t a casa.
  Amb les mesures adoptades fins al moment no n’hi ha hagut prou. La corba de nous contagis no ha fet més que augmentar i hem d’evitar el col·lapse del sistema sanitari.
  Si tothom segueix el confinament, podrem evitar que la situació s’allargui i mitigarem l’impacte econòmic i social que aquesta emergència tindrà.
  El conjunt de les administracions públiques han de prendre totes les mesures per ajudar a totes les persones que es vegin perjudicades.
  Canalitzem totes les forces en el control de la pandèmia.
  Volem fer un sincer agraïment a tot el personal sanitari i d’emergències i al que atén a persones dependents i més vulnerables, als que garanteixen productes de primera necessitat i serveis mínims. A totes les persones que amb el seu esforç fan possible que ens quedem a casa. A totes les persones que estan treballant per frenar i controlar aquesta emergència.
  Endavant valentes i valents!
  Volem enviar una forta abraçada als familiars i amics de les persones que han perdut la vida. Que difícil fer el comiat en aquesta situació.
  Davant de tot plegat protegim les persones vulnerables. Protegim les persones grans. Protegim-nos i cuidem-nos.
  Quedeu-vos a casa.
  Jo em quedo a casa. Jo actuo. Vencerem."

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat