A- A A+
 • Sessió telemàtica del Ple del Consell Comarcal d’Osona

  basto b

  El 25 de març de 2020 es va celebrar sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal d’Osona.

  Per primera vegada en la història de la institució es va celebrar via telemàtica; consellers i conselleres comarcals estaven connectats via càmera web, així ho va fer constar el president a l’inici. La sessió es va poder seguir en directe pel canal de Youtube del CCO.

  Igualment, el president Joan Carles Rodríguez va voler deixar constància que era el primer Ple en què Valentí Costa Casademunt actuava de Secretari de la Corporació.

  A la sessió hi van assistir 29 del total dels membres del Ple i 4 es van excusar per diferents motius.

  Desenvolupament de la sessió.

  En primer lloc, el Secretari va confirmar la base legal per celebrar el Ple via telemàtica i els condicionants que s’han de donar per dur-ho a terme. Tots els punts de l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat dels assistents.

  En la sessió es va aprovar l’encomana de gestió de serveis a diversos ajuntaments, l’avocació de la delegació de recollida de la fracció orgànica a l’Ajuntament de les Masies de Roda i l’aprovació de contractes de serveis.

  El Ple va aprovar el nomenament del Consell d’Administració d’ONAIGUA, la nova empresa que oferirà el servei d’abastament d’aigua en baixa:

  President, Carles Banús

  Consellers (1 per grup amb representació comarcal): Margarida Feliu (ERC), Arnau Basco (JxCat), Ramon Roig (IDO), Antoni Poyato (PSC) i Jordi Casanova (CUP).

  Al Consell d’Administració també hi haurà Èric Sibina, conseller delegat de Cicle de l’Aigua i dos representants dels ajuntaments de la comarca: Marçal Ortuño, pels de més de 5.000 habitants i Ferran Teixidó, pels de menys de 5.000 habitants. També hi haurà Miquel Codina, en qualitat d’expert.

  Tots els grups hi van votar a favor. El conseller comarcal de la CUP, Jordi Casanova, va dir que al seu grup són crítics amb la representació dels ajuntaments però que ja hi haurà temps per parlar-ne. El conseller Èric Sibina i el president van agrair el suport de tots i van deixar constància que en el Consell d’Administració hi són representats tots els partits polítics que formen part del Ple del CCO.

  En la mateixa sessió es va aprovar l’increment retributiu pel personal del Consell Comarcal d’Osona per a l’any 2020, així com les modificacions de crèdit 4/2020 i 5/2020 i l’Ordenança de preus públics de serveis que es presten des de l’Àrea de Serveis a les persones.

  Igualment es van presentar al Ple i es van aprovar, les noves aportacions anuals dels membres d’Osona Turisme, la ratificació d’estatuts del Consorci del Ter i la declaració del Roure de la Coromina, de Sant Quirze de Besora, com a arbre d’interès comarcal, entre d’altres.

  Ja en l’apartat de precs i preguntes, el president Joan Carles Rodríguez va explicar les mesures que s’han adoptat al Consell Comarcal d’Osona a causa de la pandèmia del Covid-19, amb l’objectiu de continuar prestant, en la mesura del possible, serveis a la ciutadania de la comarca. Mesures d’higiene i distanciament en els serveis actius, teletreball des del dia 16 de març i garantiment de serveis bàsics, com ja s’ha anat explicant; tot plegat coordinat per un grup d’emergències amb Pere Medina, com a responsable polític al capdavant, i Albert Trabal, del Servei de Protecció Civil.

  Enllaç a la gravació:

  https://www.youtube.com/watch?v=PNNsVEf-sbs&feature=youtu.be

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat