• A- A A+

    8 DE MARÇ DE 2020 - Diversos municipis d’Osona s’afegeixen a la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

                                                                                                                 banner gran

    Diversos ajuntaments de la comarca d’Osona organitzen activitats entorn del Dia Internacional de les Dones. La programació recull tallers, espectacles, exposicions, cursos, recitals, conferències, cinema i altres activitats de caràcter reivindicatiu: denunciar que les dones vivim desigualtats, discriminacions i violències pel que fa a drets, llibertats i oportunitats en tots els àmbits de la vida pel fet de ser dones.

    El 8 de març és un dia per reivindicar els drets i les llibertats de les dones, continuem exposades a desigualtats, discriminacions i violències dins la nostra societat patriarcal. Enguany, s’ha volgut posar de manifest el paper que les dones juguem a la societat i la nostra influència, com formem i som les promotores del canvi, pagant massa vegades amb la nostra vida. També la importància d’ocupar els espais públics i constatar la invisibiliztació que vivim en diferents àmbits.

    Comptem amb un marc normatiu aprovat pel Parlament de Catalunya amb la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, el qual estableix i regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida. Normativa que cal aplicar en tota la seva dimensió.

    La imatge de la campanya d’aquest any, compartida comarcalment, és la de Marielle Franco Da Silva (1979 - 2018), sociòloga, feminista, defensora dels drets humans i el moviment LGTBI i política brasilera d’esquerres. Marielle va ser assassinada el 14 de març a la seva ciutat natal. Es desconeix qui la va matar i qui va ordenar el seu assassinat.

    A destacar la xerrada del 31 de març “Ecofeminisme: Situació actual climàtica i d’emergència social” a càrrec de Federica Ravera que es farà al Museu de la Torneria (Torelló). Aquest acte és el resultat del treball i coordinació comarcal de les tècniques d’igualtat de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI (vicdones-siadosona), la Mancomunitat la Plana, Manlleu, Torelló i les Masies de Voltregà. L’acte compta amb la col·laboració de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló i de l’associació LGTB TALCOMSOM, que llegirà el manifest del Dia de la Visibilitat trans.

    El pograma comarcal recull activitats de:

    Feu click damunt de cada localitat per a la visualització del seu cartell.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat