A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona presenta el Pla Comarcal de Joventut 2020-2023

  DSC01049

  El Consell Comarcal d'Osona va presentar ahir dimecres 26 de febrer el Pla Comarcal de Joventut 2020-2023.

  El Pla ha estat elaborat de forma coordinada entre el Servei Comarcal de Joventut, els i les tècniques de joventut i les regidories de la comarca amb l’objectiu d’establir les bases dels projectes que vehicularan les polítiques de joventut pels propers tres anys, posant el focus en la interculturalitat, l’empoderament juvenil i les trajectòries educatives i laborals.

  La presentació ha anat a càrrec de Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d’Osona, M. Teresa Espadaler, consellera delegada de Joventut i Polítiques d’Igualtat, Laia Girós, directora general de Joventut i Javier Silva, diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona.

  El president Joan Carles Rodríguez ha parlat de les diferents realitats que hi ha a la comarca d’Osona i ha remarcat que el Pla “dóna resposta a totes aquestes inquietuds i és una planificació estratègica de les polítiques de joventut al territori” destacant també la participació en l’elaboració i que s’hagi fet de forma coordinada entre tots.

  La consellera delegada de Joventut i Polítiques d’Igualtat ha volgut deixar constància que “el Pla que avui es presenta contempla la diversitat de gènere. En aquest sentit, és pioner, cosa que representa un pas endavant i és un marc de referència d’àmbit comarcal”. Espadaler ha recordat que el Pla Comarcal va ser aprovat per Ple amb el vot favorable de tots els partits polítics amb representació al Consell Comarcal d’Osona.

  El pla consta de 3 eixos fonamentals segons ha comentat la tècnica de Joventut, Ivette Costa, fruit de la complicitat sorgida en els grups de discussió i les sessions de treball amb regidors i tècnics comarcals:
  1. Suport transversal a les polítiques de Joventut
  2. Trajectòries educatives i laborals
  3. Cohesió i empoderament juvenil

  Per la seva banda, la directora general de Joventut, Laia Girós, ha destacat que "des del Departament es fa política participativa, buscant sempre co-lideratge, només així s’aconsegueix la solidesa que permet treballar les polítiques de joventut.” I ha remarcat la tasca que es fa des del territori.

  En aquest sentit, també s’ha expressat el diputat delegat de Joventut, Javier Silva, deixant constància del suport econòmic i tècnic que la Diputació posa a disposició dels ens locals. “La voluntat de la Diputació és ajudar els ens locals a fer la diagnosi i els dissenys per implementar les polítiques de joventut al territori”. Segons Silva, “fer polítiques de joventut és fer polítiques de prevenció”.

  Pròximament el Pla Comarcal de Joventut 2020-2023 estarà disponible al web del Consell Comarcal d’Osona.

  L'acte de presentació va estar amenitzat pel grup teatral Teastre.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat