A- A A+
 • Jornada de portes obertes al Centre de Tractament de Residus d'Osona i el Ripollès i al Dipòsit controlat d'Orís

  e1bbea6136190b6f0c092296c690fc3c

  El Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona i el Consell Comarcal d’Osona han obert les portes del Centre de Tractament de Residus municipals d’Osona i el Ripollès (CTR) i el dipòsit controlat d’Orís als electes de la comarca. A la visita hi han assistit una cinquantena de persones procedents de 26 ajuntaments, de la Mancomunitat la Plana i del Consell Comarcal d’Osona.

  El proper mes de gener farà 25 anys que va entrar en funcionament el dipòsit controlat. Aquest fet va permetre tancar els nombrosos abocadors que hi havia arreu de la comarca (que gestionaven entre 2 o 3 ajuntaments) i millorar la gestió dels residus municipals.

  La visita s’ha organitzat amb l’objectiu que els representats dels ajuntaments coneguin de primera mà la gestió de residus que es fa actualment.

  La visita ha començat amb la benvinguda de l’alcalde d’Orís, Arnau Basco, el president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez i el president del Consorci de residus, Albert Castells.

  Castells ha explicat per sobre la situació de la comarca, que registra any rere any els millors índexs de recollida selectiva i que ha estat pionera en la recollida porta a porta, i durant els propers anys ho serà amb la implantació del sistema de pagament per participació. Ha agraït l’esforç que s’ha fet fins ara alhora que ha demanat la col·laboració
  dels alcaldes/esses i regidors/eres per seguir millorant.

  Seguidament i amb l’ajut d’una presentació digital la tècnica de l’àrea de residus del Consell Comarcal ha explicat les diverses fases de construcció i explotació del dipòsit
  controlat, la gestió dels lixiviats i el biogàs. També ha explicat el funcionament del CTR, una instal·lació que permet tractar la fracció resta, la fracció orgànica i els residus
  voluminosos, que es produeixen a Osona i al Ripollès. Finalment s’han donat a conèixer els preus del Consorci per l’any 2020 i s’han desgranat els costos de tractament, el cànon de l’Agència de Residus de Catalunya i els retorns corresponents a la recollida selectiva.

  Després de l’explicació tècnica s’ha efectuat la visita al CTR (molls de descàrrega, sala de control, afinament, magatzem de compost, ferro i aluminis i el tractament d’aires). La visita ha continuat cap al dipòsit controlat on s’ha trepitjat la 1a i 2a fase del vas B i s’ha pogut veure de ben a prop la fase 3.1 que s’està explotant en aquests moments.

  La visita ha acabat amb un refrigeri a les oficines de control del dipòsit controlat.

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat