A- A A+
 • L'ACA i el Consell Comarcal d'Osona impulsen la millora del sanejament de la comarca amb la signatura de cinc convenis

  alcaldespresiEl director de l'ACA, Lluís Ridao, i el president del consell, Joan Carles Rodríguez, han materialitzat avui els acords, amb un import global superior als 93.000 euros.

  El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, acompanyats per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, així com l’alcaldessa de Montesquiu, Sònia Muñoz, els alcaldes de Sant Agustí de Lluçanès, Josep Pujol; Vilanova de Sau, Joan Riera; Perafita, Ramon Casals; i Sant Martí d’Albars, Ramon Padrós, entre d’altres autoritats, han signat avui, a la seu del consell a Vic, un total de cinc convenis de sanejament que beneficiaran la comarca.

  Els acords, que suposaran una inversió inicial superior als 93.000 euros, consistiran en dur a terme la redacció dels projectes constructius de nous sistemes de sanejament en municipis on encara no es disposa de depuradora.

  Concretament els convenis impulsaran la redacció dels projectes per al sanejament de Vilanova de Sau (42.500 euros), Montesquiu (14.000 euros), Perafita (19.450 euros), el nucli de la Blava (terme municipal de Sant Martí d’Albars, 3.114 euros) i Alou (dins del terme municipal de Sant Agustí de Lluçanès, amb un import de 14.000 euros).

  Es preveu que els treballs per construir aquestes depuradores es duguin a terme a partir de l’any 2022, en el proper cicle de planificació.

  El director de l’ACA, Lluís Ridao, ha volgut “agrair al món local l’esforç i la paciència que ha tingut durant els anys de crisi. Ara, amb el retorn del deute podrem dedicar recursos i millorar les atribucions de fons als consells comarcals per tirar endavant les inversions necessàries". Ridao ha destacat també “la importància de la col·laboració dels consells comarcals per tirar endavant les actuacions de sanejament pendents, per així poder arribar al 100% de la població".

  Per la seva banda, el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, ha remarcat que “el consell es troba en un moment històric al ser pioners en el tractament d’aigua en alta”, al mateix temps que ha volgut “agrair la confiança de l’ACA cap al consell, amb una clara aposta pel territori, i la importància que tindrà aquesta inversió per a cadascun dels cinc municipis beneficiats” Finalment, Rodríguez ha afegit que “dels 93.000 euros d’inversió pel sanejament de la comarca, una part tenen efectes retroactius, ja que dels 5 plans redactors, 2 d’ells ja s’han fet des del Consell”.

  La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, ha coincidit totalment amb el president comarcal a l'esmentar també "el caràcter pioner del Consell en el tractament de l'aigua, eina bàsica per a coordinar els serveis entre municipis".

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat