A- A A+
 • El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses acorda un manifest de suport al manteniment de l'activitat industrial a Prysmian Manlleu

  20191009 acords Prysmian

  El CAO del mandat 2019-2023 es va constituir el passat 9 d’octubre.

   

  Amb la presència de la majoria dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, es va acordar per unanimitat un text de suport al manteniment de l’activitat industrial a Prysmian de Manlleu, a petició de l’alcalde de la localitat, Àlex Garrido.

  El text diu així:

  “ACORD DELS ALCALDES I ALCALDESSES D’OSONA EN SUPORT AL MANTENIMENT DE L’ACTIVITAT INDUSTRIAL A LA PLANTA DE PRYSMIAN A MANLLEU

   

  La multinacional Prysmian, actual propietària de la històrica fàbrica manlleuenca “el Cordó”, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per al tancament de la planta. Prysmian argumenta qüestions productives i organitzatives, i, amb una decisió presa des de Milà, condemna a l’atur a la seva plantilla com ens condemna a l’empobriment del territori que ocupa, Osona.

  Actualment a la planta hi treballen 334 persones de les que gairebé el 93% son osonencs i osonenques. L’ocupació a la nostra comarca es veu greument afectada, l’impacte sobre la taxa actual d’atur, situada en el 9,38%, augmentaria 4 punts percentuals tornant a superar el 10%.

  La riquesa que actualment aporta la plantilla al comerç i a la vida comarcal és d’un impacte anual calculat al voltant d’11,17 milions d’euros. L’impacte al valor afegit brut és també altíssim, amb una reducció d’un punt sencer.

  Els i les 311 osonenques i osonencs que treballen a Prysmian Manlleu són veïns i veïnes de vint-i-sis pobles de la nostra comarca.

  Cal també esmentar el profund arrelament de la planta, “El Cordó”, a Osona, ja que qui més qui menys a la població de Manlleu hi manté o hi ha mantingut lligams personals i familiars al llarg dels seus gairebé 100 anys d’història.

  Creiem que no estem davant d’una planta deficitària, com tampoc es fabriquen productes no atractius o poc competitius, de fet, part del cablejat que es fabrica a Prysmian Manlleu compta amb homologacions que els fan productes únics i que ara per ara no es poden fabricar a cap altra planta del grup. També posem en valor el servei directe que es dona al territori català i a l’estat espanyol, ja que els productes que s’hi fabriquem són utilitzats per les companyies elèctriques. Davant d’un escenari de tancament de Prysmian Manlleu aquest material haurà de ser importat, amb les dificultats que comportaria la manca important de resposta ràpida davant avaries elèctriques.

  La situació de la planta de Manlleu es veu empitjorada per la legislació laboral actual, segurament amb un marc laboral just entre les parts (empresa i treballadores i treballadors), la decisió presa no hagués estat el tancament.


  Per últim, volem mostrar el nostre suport amb la plantilla de Prysmian a Montcada i Reixach afectada per la mateixa decisió.

  Davant d’aquesta situació el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d’Osona s’oposa frontalment a la voluntat de Prysmian de tancar la planta de Manlleu.

   

  I és per això que

                                                     ACORDEM

   

  1. Reclamar a la direcció de Prysmian que reconsideri la seva decisió i que garanteixi la continuïtat de la planta manlleuenca.
  2. Coordinar-nos institucionalment els municipis afectats del conjunt de la comarca d’Osona per exercir un front comú contra la decisió de Prysmian.
  3.  Demanar a la Generalitat de Catalunya que intercedeixi a favor de la planta manlleuenca i faciliti el diàleg entre les parts per aconseguir el manteniment de l’activitat a la planta de Manlleu.
  4.  Demanar al conjunt de forces polítiques catalanes i als seus representants al Parlament de Catalunya el seu suport i la seva acció decidida a evitar aquesta decisió.
  5.  Notificar el present acord a:
  6.  A la direcció de la planta de Prysmian Manlleu.
   • A la direcció del grup Prysmian a Milà.
   • Als sindicats amb representació al Comitè d’Empresa: CCOO, UGT i USO
   • Al Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.
   • Al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
   • A les entitats municipalistes, FMC i ACM
   • Als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya.
   • Als ajuntaments de la comarca d’Osona

   

  Vic, 9 d’octubre de 2019”

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat