A- A A+
 • Es constitueix el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona (CAO), mandat 2015-2019

  DSC00389

  Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, és escollit nou president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d’Osona.

  En la sessió extraordinària del CAO que es va fer ahir dimecres, a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, l’alcalde de Calldetenes va ser elegit per unanimitat dels presents a la sala. Segons l’article 5 del Reglament de funcionament del CAO el president és qui ho sigui del Consell Comarcal si bé pot renunciar a favor d’un alcalde de la comarca. En cas de renúncia, diu el reglament que ostentarà el càrrec de vicepresident primer, sempre que tingui la condició d’alcalde.

  Així que, feta la renúncia per part de Joan Carles Rodríguez, tal com s’ha fet en anteriors legislatures, l’alcalde proposat i elegit ha estat Marc Verdaguer Montanyà, alcalde de Calldetenes.

  Verdaguer, ja com a president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses va voler deixar clar el seu compromís de visitar tots els ajuntaments de la comarca per copsar de primera mà les seves necessitats, opinions, etc.

  Així mateix, va dir que el CAO és un ens consultiu, sense poder executiu. Verdaguer va animar als presents a fer que aquest òrgan continuï essent una eina útil i vàlida “la seva força consisteix en lluitar tots junts per problemàtiques comunes com són l’habitatge, l’ocupació, la seguretat ciutadana i moltes d’altres”.

  En la mateixa sessió es van elegir i nomenar els vicepresidents:

  Vicepresident primer:

  Joan Carles Rodríguez Casadevall, en tant que president del Consell Comarcal i també alcalde de Sant Julià de Vilatorta.

  Vicepresidenta segona:

  Mercè Cabanas Solà, alcaldessa de l’Ajuntament de Taradell en representació del grup polític comarcal d’ERC-AM.

  Vicepresident tercer:

  Albert Serra Vergara, alcalde de l’Ajuntament de Roda de Ter, en representació del grup polític comarcal d’IDO.

  Vicepresident quart:

  Josep Paré Aregall, alcalde de de l’Ajuntament de Centelles, en representació del grup polític comarcal del CP.

  Vicepresident cinquè:

  David Solà Rota, alcalde de de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora, en representació del grup polític comarcal de la CUP.

   

  SUPORT AL MANTENIMENT DE L’ACTIVITAT INDUSTRIAL A PRYSMIAN MANLLEU

  A petició de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, es va presentar a la sessió un text de suport al manteniment de l’activitat industrial a la planta de Prysmian Manlleu, text que va ser aprovat per unanimitat.

  Garrido no va assistir a la sessió del CAO perquè va participar a la manifestació contra Prysmian que a la mateixa hora estava convocada davant el Parlament de Catalunya.

  L’acord adoptat es passarà a tots els ajuntaments de la comarca per tal que aprovin mocions als seus plens i també es traslladarà a les principals autoritats de Catalunya, als sindicats, a les entitats municipalistes, als grups parlamentaris i a la direcció de la planta a Manlleu i a Milà.

  SESSIÓ INFORMATIVA

  A continuació es va fer una reunió informativa en què van intervenir el Dr. Xavier Gómez Batiste-Alentorn i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la Catalunya Central, Ramon Lletjós.

  El Dr. Xavier Gómez és el director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVIC-UCC i va fer una xerrada centrada en com desenvolupar a Osona el projecte de comarca cuidadora.

  El director dels Serveis Territorials va exposar el contingut del nou Decret 153/2019, fertilització del sòl i gestió de les dejeccions ramaderes, a més de proporcionar als alcaldes informació relativa a les preguntes més freqüents que poden sorgir així com l’adreça electrònica on es poden dirigir per a més informació.

  A la reunió hi havia Josep Casassas, alcalde de Gurb que, com a coordinador de la Taula comarcal per a la gestió sostenible de la ramaderia a Osona va dir que “la Taula treballa amb dos objectius principals: incentivar el sector per a una gestió més sostenible i coordinar les accions de les administracions de la comarca”.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat