A- A A+
 • 55 persones participen al programa d’alfabetització “Lletres per Tothom” del Consell Comarcal d’Osona.

  20190925 LlxT Roda de Ter

  Aquesta setmana han començat els tres cursos de Lletres per tothom que el Consell Comarcal d’Osona porta a terme a Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló per aquest curs 2019-2020.

  Lobjectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura (de forma especial amb els caràcters dels alfabets occidentals).

  Els cursos es porten a terme als municipis on el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, a través del Servei de primera acollida, detecta col·lectius de persones analfabetes que requereixen programes especials d’alfabetització per tal d’avançar en el seu camí cap a la integració i compta amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

  Els cursos tenen una durada de 120 hores i la formació va a càrrec del Centre formatiu Traça, experts en alfabetització de persones adultes.

  Els programes formatius d’acollida del Consell Comarcal tenen en compte la diversitat de nivells de l’alumnat, pròpia de municipis petits i, a través d’una prova de nivel inicial, dissenyen un programa curricular individual que els permet avançar en l’aprenentatge de la llengua catalana i en la millora de la lectura i l’escriptura, malgrat l’heterogeneïtat del grup.

  A més, el programa treballa a partir de centres d’interès que promouen el coneixement de l’entorn del municipi i de la comarca.

  Hi participen 55 alumnes, la majoria dones d’origen amazic que no van tenir l’oportunitat d’escolarització de petites, però també persones d’altres col·lectius que volen millorar la lectura, l’escriptura o la llengua.

  El vecepresident segon i conseller responsable del Servei d’Acollida i Integració, Pere Medina i l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, presents a la presentació del curs d’aquest municipi, han encoratjat a les alumnes a aprofitar al màxim el recurs formatiu i les han felicitat per l’interès que han mostrat vers el programa.

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat