A- A A+
 • Ple al Consell Comarcal d'Osona - tancament mandat 2015-2019

  Roca i Rodriguez

  CONSELL D’ALCALDES I ALCALDESSES DE LA COMARCA D’OSONA

   

  En sessió extraordinària s’ha reunit el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’aquesta legislatura per darrera vegada, sessió convocada per aprovar l’acta de la sessió anterior i que ha estat el lloc on alguns alcaldes històrics de la comarca s’han acomiadat.

  Així ho han fet Josep M. Masramon, de Sant Boi de Lluçanès i Miquel Arisa, de Centelles, 32 i 33 anys als seus ajuntaments, respectivament. Tots dos han estat al Consell Comarcal amb diferents responsabilitats de la qual cosa s’han mostrat orgullosos i s’han acomiadat desitjant sort als que pleguen i encerts als que continuen.

  Alcaldes i alcaldesses per unanimitat han demanat que el Consell d’Alcaldes pugui tenir més competències i el president Àlex Garrido ha tancat la sessió dient que en el moment de tancar portes, cal desitjar que siguin fructíferes.

    

  PLE DE TANCAMENT DEL MANDAT 2015-2019

   

  El Ple del Consell Comarcal d’Osona s’ha reunit avui en sessió extraordinària en la que ha estat la sessió de final de mandat.

  En una sessió amb l’assistència de gairebé tots els consellers i conselleres comarcals s’ha aprovat per unanimitat el Compte general del 2018, l’assignació temporal de funcions de gerència, atès que la gerent comarcal ha començat aquest setmana mateix un nou projecte professional i l’acta de la sessió.

  Ha estat una sessió emotiva atès que diversos consellers han demanat la paraula per acomiadar-se de la resta.

  Tots ells i elles, sense excepció, han agraït la feina i dedicació a tot el personal del Consell Comarcal d’Osona i a la resta de companys i companyes i han dit sentir-se orgullosos per haver treballat per la comarca.

  Per part del PSC, Francesc Rivera i Antoni Poyato han remarcat que ha estat un honor ser consellers comarcals tot i que han lamentat el veto al seu partit. Poyato ha demanat que d’ara endavant es “deixi fora l’ideari”. Rivera ha dit que el seu pas pel Consell havia estat breu però “una experiència enriquidora”.

  Katia Juncks, de la CUP, ha agraït a les conselleres comarcals del govern, Anna Franquesa i Montse Juvanteny la col·laboració que sempre hi ha trobat i per “respectar i donar espai a la pluralitat política democràtica on la CUP ha esta present” i per “la política en femení”.

  Eudald Rifà, per la seva part, ha demanat “no renunciar a fer política, liderar dinàmiques i ser el motor del món local”.

  Txevi Rovira, d’ERC ha comentat que “Osona té una identitat pròpia” i que per ell ha estat un honor “treballar per la cultura, pilar bàsic de la societat que ens fa ser més lliures”.

  Jaume Colomer i Jordi Casals d’ERC, han volgut fer un agraïment a tots els consellers per la bona entesa que han trobat per tirar endavant projectes com és el de la creació del servei d’aigua en baixa, en el cas de Colomer.

  Casals, en el seu comiat del servei públic, ha fet un repàs a la seva trajectòria en política i del seu pas pel Consell Comarcal d’Osona parlant de les responsabilitats i projectes en què ha intervingut.

  Per Gil Vilarrasa, de CiU, “ha estat un plaer i un orgull haver estat el conseller més jove de la legislatura” i ha encoratjat “a fer una aposta clara per la joventut, col·lectiu massa sovint oblidat o deixat en un segon pla”.

  Carme Bover, consellera comarcal del grup de CiU, ha dit haver-se sentit “còmoda per l’actitud de proximitat” que ha trobat en els seus companys de plenari; tot i que no ha tingut responsabilitats, sí que ha estat vinculada a Osona Turisme.

  Manel Romans, vicepresident 2n, després d’agrair als companys de grup, de Direcció i a tots en general, ha fet un repàs exhaustiu dels seus 8 anys al Consell i de tots els projectes que, de la seva àrea, han pogut tirar endavant. Romans ha dit textualment “hem fet tot el possible per acostar el Consell Comarcal als ajuntaments, hem volgut ser un Consell proper fent visites al territori”.

  Joan Carles Rodríguez, vicepresident 1r, per la seva banda, ha començat desitjant molta sort als consellers i conselleres que acaben mandat i deixen la política activa i, molt especialment, ha agraït al president Joan Roca, el diàleg constant que ha trobat en aquests 4 anys, sense oblidar un agraïment general al seu grup.

  Joan Roca ha estat el darrer en intervenir fent un repàs dels seus 8 anys com a president de l’ens comarcal, una 1a etapa marcada per la crisi econòmica i una 2a etapa marcada pel context de país. S’ha mostrat orgullós per tota l’acció de govern, agraint la confiança als vicepresidents de les 2 legislatures anomenant-los pel nom a tots. Roca ha conclòs la seva intervenció expressant el desig que la comarca d’Osona segueixi essent un referent del món local i ha acabat dient que en el seu pas pel Consell “ha fet molt bons amics”.

  Finalment, remarcar que els vicepresidents i molt especialment el president, han agraït a la gerent Anna Seijas, la tasca i dedicació durant els dos mandats de Joan Roca com a president.

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat