A- A A+
 • Osona Serveis Socials presenta la memòria de les activitats realitzades el 2018

  20190509 present memo 2018 CSSOb

  Durant el 2018, els serveis socials bàsics van atendre 3.711 persones i 2.688 unitats familiars, que representa un 8,27% de la població d'Osona.

  Les franges d'edat amb més actuacions se situen principalment entre els 25 i els 65 anys, els majors de 75 anys i els menors de 16 anys, respectivament.

  Osona Acció Social, el Consorci d’Osona de Serveis Socials, ha presentat aquest dijous a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona la Memòria d’activitats 2018.

  En els programes d’inclusió social es destaquen els programes d’acompanyament i inserció laboral, la gestió de prestacions econòmiques, tràmits i sol·licituds, pobresa energètica, accés a la xarxa alimentària, gestions d’assessorament per evitar pèrdua d’habitatge i, també, que s’han atès 32 persones amb pisos d’emergència.

  En infància, família i joves, destacar l’atenció a 150 nens i nenes d’entre 6 i 8 anys que s’han incorporat al programa Enxaneta, s’han realitzat 79 mediacions, 28 consultes de joves a Intaboo i 90 infants han estat atesos al Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS). També el programa EVAL que s’hi han acollit 10 municipis

  En promoció a l’autonomia i atenció a la dependència, s’han atès 3.535 persones de dependència a domicili. Així, un 20,5 % de persones amb grau de dependència d’Osona disposen de Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). S’han realitzat 1.795 valoracions i revisions de dependència, 500 persones han participat a les activitats organitzades als espais Activa’t de promoció de l’envelliment actiu i 360 persones han accedit al servei de teràpia ocupacional i als productes del Banc d’Ajudes Tècniques d’Osona.

  En polítiques d’igualtat i serveis d’informació i atenció a la dona, s’ha facilitat assessorament psicològic i/o jurídic a 423 dones i s’han realitzat accions de sensibilització a 16 instituts, el que representa 960 alumnes.

  La presentació de resultats 2018, que ha anat a càrrec de diferents tècnics de les àrees de serveis socials, s’ha tancat amb la valoració per part del vicepresident primer i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez.

  Rodríguez ha valorat positivament els resultats assolits entorn dels 5 eixos que es van marcar com a motor: potenciar la comunicació interna i externa dels serveis socials per promoure’n l’accessibilitat; la digitalització i incorporació de sistemes d’informació en la gestió per maximitzar l’eficiència dels recursos, la compartició de dades i la facilitat en la gestió; la implantació de sistemes d’avaluació dels serveis i programes en el marc de la millora contínua i l’impuls del treball comunitari com a mètode d’intervenció.

  D’altra banda, el vicepresident ha agraït a tot l’equip la feina feta durant aquests anys i els ha emplaçat a continuar treballant per visibilitzar els serveis socials, trencant estigmes i divulgant-los tan com sigui possible, per tal que la població els tingui a prop quan els necessiti.

  Durant l’acte s’ha projectat un vídeo resum en què es recullen imatges d’alguns dels projectes realitzats en aquests 4 anys.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat