A- A A+
 • Osona Turisme aconsegueix 1.073.829,83 euros pel projecte “Osona: paisatge, tradició i cultura” a través del FEDER

  vista desde ladamunt

  El projecte consta de diferents actuacions relacionades amb l’adequació i creació de centres d’interpretació, la creació del projecte miradors d’Osona, el d’art urbà d’Osona i el de triescape Osona; en total 14 municipis participants i un pressupost total de 2.147.659,66 euros. Un impuls econòmic per a la comarca per donar a conèixer una realitat viva de patrimoni històric i natural que gira entorn del turisme de qualitat i sensible amb cada racó de la comarca.

  La Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya ha comunicat aquest mes de març la proposta de resolució provisional de concessió de subvencions a les operacions de les entitats locals susceptibles de cofinançament pel PO FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Rural) de Catalunya 2014-2020, eixos prioritaris 4 i 6.

  La Resolució PRE/2017/2018, de 25 de juliol, va obrir la convocatòria del cofinançament a les entitats locals per als eixos prioritaris 4 i 6 pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020. El termini per presentar sol·licituds va finalitzar el 5 de desembre de 2018.

  L’eix 6 relacionat en conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos i en la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural va permetre presentar un projecte en el qual Osona Turisme ja estava treballant feia uns mesos titulat “Osona: paisatge, tradició i cultura” amb un pressupost total de 2.202.391,06 euros. Aquest projecte ha rebut la 4a millor puntuació de 22 projectes subvencionats.

  Amb aquest projecte Osona Turisme, organisme especial del Consell Comarcal d’Osona, pretén dinamitzar turísticament el territori, incorporar noves eines per donar a conèixer el potencial turístic, paisatgístic i cultural dels municipis d’Osona així com crear projectes que esdevinguin xarxes de punts d'interès distribuïts per tota la comarca per tal que el turista es desplaci pel territori osonenc.

  El projecte presentat a l’operació Feder-eix 6 gira entorn a tres eixos emmarcats en l’estratègia de desenvolupar una oferta vertebrada per conèixer tota la comarca a través dels seus trets culturals i naturals més singulars i identitaris:

  • Desenvolupament de Centres d’Interpretació de patrimoni cultural i natural: tres projectes participants, l’ampliació del Centre Interpretació del Camp de les Lloses de Tona, la creació del Centre d’interpretació de les Caramelles de Sant Julià de Vilatorta i la creació de l’Espai d’interpretació dels ecosistemes de ribera a Sant Pere de Torelló.
  • Projecte d’integració comarcal identitari per destacar els valors del territori comú: creació d’una Xarxa de Miradors d’Osona als municipis de L’Esquirol, Perafita, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Pere de Torelló i Sant Quirze de Besora.
  • Actuacions innovadores i temàtiques de dinamització turística comarcal destinades a un coneixement intensiu del territori i les seves peculiaritats:
  • Art Urbà: proposta d’acció cultural que mostra, des d’una mirada artística i principalment a través dels murals, la singularitat dels municipis d’ Alpens, Manlleu, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Julià de Vilatorta.
  • Triescape: turisme, diversió i cultura: una proposta de turisme familiar, lúdic i cultural en equip que combina tres jocs de proves: el geocaching, la gimcana i el room escape, i a través dels quals es descobreixen els trets identitaris del municipi on es realitza, l’entorn natural, el nucli antic i la seva història. Municipis participants: Alpens, Espinelves, Manlleu, , Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau i Viladrau.

  Quan es rebi la resolució final, el Consell Comarcal d’Osona començarà a treballar en el desenvolupament d’aquestes actuacions que hauran d’estar finalitzades el mes de desembre de 2021.

  D’altra banda, Osona Turisme també ha participat de la mà de La Salle – Universitat Ramon Llull en el projecte “A strategy for cultural tourism” dins el programa Horizon 2020, un programa de la Comissió Europea per finançar la recerca, la innovació i la competitivitat. Aquest projecte pretén treballar en les línies de desenvolupament espacial i arquitectura, ús del sòl, planificació regional; economia cultural i creativa i desenvolupament regional a través del turisme.

  Aquest projecte està liderat per la Universitat de Calabria i té com a socis universitats i administracions de Croàcia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia, amb un pressupost total de més de tres milions d’euros dels quals gairebé cinc cents mil són la part d’anàlisi i accions que es desenvoluparien a Osona.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat