A- A A+
 • Tret de sortida de la campanya ‘A l’abril cada paraula val per mil’

  rosa 2019 768x586

  Per setè any consecutiu el Centre de Normalització Lingüística d’Osona porta a terme la campanya de sensibilització lingüística. La novetat d’aquesta edició és que es presenta també en format concurs.

  Aquest mes d’abril es podran veure als comerços d’algunes poblacions de la comarca una col·lecció de 30 cartells que enguany contindran enigmes relacionats amb algun objecte o producte de l’activitat comercial de cadascun. L’objectiu d’aquesta activitat és difondre la llengua des d’un vessant lúdic i sensibilitzar els ciutadans de la riquesa lingüística. El nom de la campanya, “A l’abril cada paraula val per mil”, fa referència a una època de l’any amb connotacions clarament lingüístiques i literàries al nostre país.

  En aquesta ocasió, a més, es fa un concurs obert a totes les persones més grans de 18 anys. Participar-hi és molt fàcil, només cal emplenar una butlleta en format imprès o un formulari en format digital amb la solució de 25 dels 30 enigmes i especificar el nom d’un mínim de 15 botigues o espais diferents on apareixen aquests enigmes.

  El formulari es pot omplir a través del blog https://blogs.cpnl.cat/concurscat/, i la butlleta en format imprès es pot recollir als llocs següents: la Biblioteca de Centelles, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, la Biblioteca Dos Rius de Torelló, la Biblioteca Triadú de Vic, l’Oficina de Català de Centelles, l’Oficina de Català de Manlleu, l’Oficina de Català de Torelló, el Servei de Català del Consell Comarcal i el Servei de Català de Vic. També es pot baixar la butlleta en el mateix blog del concurs.

  Un cop emplenades, les butlletes es podran lliurar presencialment, fins al dia 30 d’abril, en algun servei de català del Centre de Normalització Lingüística d’Osona. Si la participació és per Internet, aleshores només caldrà enviar  el formulari mitjançant les instruccions del blog.

  Totes les persones que hagin emplenat la butlleta o el formulari correctament entraran en el sorteig del primer premi, que serà un cap de setmana a Mallorca per a dues persones. Les persones que no hagin sortit premiades en el primer premi, juntament amb la resta de participants en el concurs, entraran al sorteig dels premis de participació: vals de 50 euros per consumir als comerços o establiments que tinguin els cartells exposats.

  Aquest concurs es pot fer gràcies a la col·laboració de diferents entitats i institucions que hi han donat suport: els ajuntaments de Centelles, Manlleu, Torelló, Vic, les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Muntanyola, Olost, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Julià de Vilatorta, Sant Quirze de Besora, Taradell, el Consell Comarcal d’Osona i el Centre de Normalització Lingüística d’Osona.

  I, sobretot, es pot tirar endavant gràcies als comerços, organitzacions i associacions col·laboradores: Vic Comerç, MAB Manlleu Associació de Botiguers, Mercat Municipal de Manlleu, Agrupació de Comerciants de Torelló, Unió Comerç Centelles.

  Tota la informació del concurs (bases, premis, col·laboradors, butlleta, formulari...) es detalla al blog del CNL d’Osona: https://blogs.cpnl.cat/concurscat/.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat