• A- A A+

    Consens entre els alcaldes i alcaldesse d'Osona per crear el servei públic d'aigua en baixa

    20190117 Colomer

    17 de gener de 2019 - Els alcaldes i alcaldesses de la comarca d’Osona emetem informe previ favorable a la creació del servei públic d’abastament d’aigua en baixa i clavegueram.

    L’acord i la posterior aprovació per Ple donarà lloc a la creació d’una empresa 100% pública.

    Els alcaldes i alcaldesses presents a la sessió extraordinària van votar favorablement i per unanimitat l’informe presentat per l’equip de govern del CCO.

    En paraules de Jaume Colomer, conseller delegat de Cicle de l’Aigua, la creació del servei d’aigua en baixa és “un projecte de legislatura”, el mateix que ha dit el president Joan Roca al final de la sessió.

    Colomer ha explicat als càrrecs electes presents a la sessió el procés de creació del servei i els passos que s’han seguit fins ara. L’equip de govern tenia clara la importància de posar en marxa el servei i de crear una empresa per portar-lo a terme. Davant un canvi de llei que dificultava la creació d’una empresa mixta, fórmula en la que s’havia pensat i en la qual el CCO té una llarga experiència, es va demanar informe relatiu a les diferents formes de gestió de serveis a la Diputació de Barcelona i, posteriorment, es va crear una comissió d’estudi de la qual formen part tot els grups polítics que integren el Ple del Consell Comarcal. Tota la documentació relativa a la creació del servei ha estat aprovada de forma unànime per la comissió d’estudi, ha ressaltat Colomer, per deixar constància del consens polític que hi ha hagut fins arribar a la presentació d’aquest informe davant els alcaldes.

                   

    El resultat és la creació d’una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), fórmula que respon als objectius del Consell Comarcal d’Osona i permet, a la vegada, que s’hi vagin sumant ajuntaments a mesura que ho deleguin.

    Pel conseller delegat, el “Consell té sentit si té capacitat que ajuntaments petits puguin agrupar-se. El servei té possibilitats si és viable econòmicament”.

    En paraules de diferents alcaldes que han intervingut, la creació d’un servei bàsic com és l’abastament d’aigua en baixa és molt important, sobretot per municipis petits, com és el cas d’El Brull, el primer municipi en fer efectiva la delegació, com així ho ha dit el seu alcalde. En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde de Tavèrnoles.

    El CCO ha demostrat valentia i perseverança en tirar endavant un projecte d’aquesta magnitud i una vegada més és pioner en la prestació d’un servei bàsic. Així ho han remarcat també els alcaldes d’Olost “Osona es converteix en la comarca de la gestió pública de l’aigua” i Sant Julià “mancomunar serveis és important”. D’altres alcaldes, però, han volgut deixar constància que alguns ajuntaments tenen concessions que no acaben fins d’aquí a uns anys, com és el cas de Taradell i Viladrau. Tots han coincidit que el projecte és important i que el Consell ha estat valent, com ha dit textualment el de Prats.

    Joan Roca ha volgut deixar palès que el suport dels ajuntaments ha estat primordial per tirar endavant el projecte i, també, el dels ajuntaments grans i petits amb els que s’han consensuat el conveni i la memòria tècnica. El president ha agraït així l’esforç de l’equip humà del Consell, el consens polític i la confiança dels municipis, elements imprescindibles per garantir l’èxit del projecte.

    A partir de l’informe favorable de la majoria d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, el projecte es presentarà al Ple per a la seva aprovació, el dia 30 de gener, i després del període d’exposició pública i de resoldre les al·legacions, si n’hi ha, s’aprovarà definitivament en el Ple de març i es crearà l’empresa per tal de prestar el servei al més aviat possible.

     

     

     

     

     

     

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat