A- A A+
 • Parlem de... CIVISME DIGITAL

  Captura de pantalla 2019-01-14 a les 13.25.24

  Internet s'ha convertit en una eina imprescindible en la nostra vida quotidiana però, alhora, presenta importants riscos de ciberseguretat per als quals la majoria de la ciutadania encara no està ben preparada.

  La Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l'AOC ha posat en marxa una campanya per promoure els hàbits cibersaludables.

  El Consell Comarcal d'Osona, seguint en la línia d'acostar les administracions a la ciutadania, ofereix unes pinzellades de com podem fer d'Internet un espai de convivència més segur i cívic.

  Veus que el conductor del cotxe del davant tira una punta de cigarreta al terra, circulant per una carretera de muntanya. Què fas? Veus que qui tens assegut al seient del costat increpa una parella de noies que es fan un petó. Què fas? Veus que un grup de nois i noies insulta un altre noi pel simple fet de ser negre. Què fas?

  Tots aquests comportaments tenen un denominador comú: la manca de civisme. I tal com passa a la vida quotidiana i, diguem-ne real, en l’entorn d’Internet és molt important tenir una actitud de civisme i de respecte cap a la resta de la comunitat.

  En definitiva, aplicar una màxima ben clara i senzilla: tracta tothom com vols que et tractin a tu. Només amb aquesta actitud podrem lluitar contra tots els actes d’odi, d’assetjament, de crítica indiscriminada… que hi ha a la xarxa.

  1. Com que allò que fem a la xarxa afecta tothom, treballa els hàbits de civisme i de respecte, pel teu propi bé i pel bé de tota la comunitat. Sigues proactiu!
  2. Quan siguis protagonista o espectador de qualsevol tipus de comportament poc cívic, actua i denuncia. Des de les pròpies aplicacions o xarxes socials tens la possibilitat de raportar aquest tipus de comportaments.
  3. Si has estat víctima d’una suplantació d’identitat o de robatori de dades personals i/o diners, o qualsevol altre delicte informàtic, denuncia-ho davant dels Mossos d’Esquadra.

  I tu, has estat víctima d’algun comportament d’aquestes característiques? Has denunciat alguna vegades a través de les pròpies aplicacions conductes mancades de civisme?

  Ens agradaria que el teu comportament, i el de la resta d’usuaris de la xarxa, fos al màxim de cívic possible. Per això et convidem a participar en la nostra enquesta sobre aquesta qüestió. Podràs saber si el teu comportament en el món digital és cibersaludable o no, entre moltes altres coses.

  https://internetsegura.cat/habits-ciber-saludables/civisme-digital/#Enquesta

  Consulta la Guia d'hàbits cibersaludables 

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat