A- A A+
 • Servei de Joventut

  El Servei de Joventut del Consell Comarcal és el punt de trobada dels ajuntaments d'Osona per tal d’endegar actuacions, projectes i serveis adreçats a joves que donin respostes a les necessitats compartides entre els municipis de la comarca en matèria de joventut.

  El servei es posa a disposició dels ajuntaments de la comarca i promou el treball mancomunat, la col·laboració i el treball en xarxa entre les diverses administracions implicades en el desenvolupament dels projectes de vida de les persones joves dels nostres municipis.

  El Servei de Joventut desenvolupa una metodologia de treball basada en la cooperació i situa els ajuntaments de la comarca en el centre de la política comarcal en matèria de joventut.

  Àmbits d'actuació i serveis

  El Servei de Joventut del Consell Comarcal s’estructura al voltant de dos eixos:

   Competències de Joventut transferides per la Generalitat de Catalunya

  Autorització i sanció d’instal·lacions juvenils d’Osona i gestions i tràmits relacionats amb aquest àmbit, així com també el seguiment i la supervisió de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen joves menors d’edat dins la demarcació d’Osona.

   Programes mancomunats amb els ajuntaments d'Osona

  Aquest àmbit d’intervenció permet i potencia el treball per objectius amb els municipis. A més, possibilita un servei personalitzat que dóna resposta als interessos i a les necessitats que presenten els diversos ajuntaments. Els programes que l’integren estan en estat de dinamisme i d’actualització permanent, en coherència amb la realitat juvenil que està en constant procés de transformació.

   Objectius

  • Potenciar el rol dels ajuntaments com a referents de les polítiques públiques de Joventut.
  • Oferir serveis i programes mancomunats als municipis.
  • Coordinar les actuacions en matèria de Joventut.
  • Facilitar la participació dels ajuntaments en la definició de les necessitats i oportunitats que han de ser ateses des d’un març supramunicipal.

  L’Oficina Jove d’Osona forma part dels nous equipaments de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) on la gent jove pot trobar els serveis necessaris per tal d’afavorir la construcció del seu projecte de vida. Aquesta ofereix serveis integrals i especialitzats d’informació, orientació, acompanyament i assessorament en els àmbits d’ocupació i salut a Osona.

  Programes

   Bus nit

  Programa de transport nocturn comarcal mancomunat amb els ajuntaments de la comarca per tal facilitar la mobilitat juvenil i reduir el risc de sinistralitat a la carretera.

   Estades d’idiomes

  El Servei de Joventut fomenta l’educació i la formació dels joves dels municipis de la comarca mitjançant unes estades d’idiomes durant l’època estival.

   Espai Virtual Osona Jove Professional

  El web de Joventut www.osonajove.cat és un entorn de comunicació i una eina de treball que ha de permetre la comunicació i la difusió d’activitats del Servei de Joventut. Disposa d’una intranet de gestió que permet als punts d’informació juvenil i/o als ajuntaments d’Osona la gestió ràpida, còmoda i eficaç dels programes de Joventut.

   Drac, atenció i prevenció en el consum de drogues

  És un programa de prevenció i reducció de risc derivats del consum de drogues, amb l’objectiu de promoure entre els i les joves estils de vida saludable.

   Visita el web del DRAC

   Pàgina de Facebook del DRAC

   Perfil de Twitter del DRAC

   El Raid dels Ausetans

  És un programa de foment de la cohesió social i la integració de joves amb diversitat que consisteix en oferir un raid d’aventura comarcal que facilita el contacte entre participants de diversos municipis d’una manera amena i divertida.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat