A- A A+
 • Cicle de l'aigua: Aigües potables

  El Servei d’aigües potables s’encarrega de la gestió, el funcionament i la millora dels abastaments d’aigua potable en alta que gestiona el Consell Comarcal, per delegació dels ajuntaments, i amb la finalitat d’aportar els cabals complementaris que necessiten els municipis per tal de garantir el subministrament d’aigua potable a la població. Des d’aquest servei es fa el seguiment de les instal·lacions que hi ha i la planificació i la gestió de les futures.

  Per regular la gestió tècnica i administrativa del Servei de subministrament d’aigua en alta als municipis que integren en els diferents abastaments, el Consell Comarcal d’Osona va redactar i aprovar el Reglament de Servei.

   Reglament regulador del servei de subministrament d'aigua potable en alta als municipis d'Osona

  Àmbits d'actuació i serveis

   Xarxes d’abastament a Osona

  Les xarxes d’aigua potable en alta de la comarca d’Osona tenen l’objectiu de garantir el subministrament d’aigua potable per al consum humà, complementant així els recursos hídrics que hi ha. Amb els abastaments actuals es dóna servei a una població de més de 54.000 habitants, i amb la previsió de futur de les xarxes projectades i en execució, es preveu incrementar fins a més de 100.000 habitants.

   Xarxa Osona Sud

  Parteix de la captació al riu Ter al terme de les Masies de Roda que alimenta l’estació de tractament d’aigües potables (ETAP) situada al terme municipal de Manlleu i dóna servei a 17 municipis i a més de 52.000 habitants, amb una capacitat de tractament de fins a 25.000 m3.

  Actualment s’està fent tot el tràmit administratiu que ha de permetre l’execució de l’obra per a la connexió del municipi de Manlleu, passant a donar un servei a 20.445 habitants més.

   Xarxa Lluçanès

  Parteix dels pous de Vilaseca, a Sant Bartomeu del Grau, i dóna servei a 4 municipis, uns 2.000 habitants, amb un cabal de 1.100 m3/dia.

  Es preveu l’ampliació d’aquesta xarxa del Lluçanès i ja es disposa del projecte aprovat i de la major part del finançament per dur a terme l’obra que ha d’ampliar la xarxa des de Perafita i Sant Boi de Lluçanès per abastir els municipis de Sant Martí d’Albars, Sant Agustí de Lluçanès, Santa Creu de Jutglar i Lluçà.

   Xarxa Osona Nord

  S’han començat les obres de construcció de l’ETAP d’Osona Nord - Voltreganès, que amb la futura xarxa ha de donar servei a 6 municipis (les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Torelló, Orís, Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló) formant la Xarxa d’Osona Nord – Voltreganès, que abasteix una població de més de 25.000 habitants i amb una capacitat inicial de fins a 6.000 m3/dia.

  El Consell gestiona tots aquests abastaments a través del seu ens Aigües d’Osona, SA.

   Plànol de la xarxa d’abastament d’aigua potable d’Osona

  Programes

   Ambientalitza't

  Programa d’educació ambiental del Consell Comarcal d’Osona; visites formatives dirigides als centres d’ensenyament de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius dels centres públics i concertats d’Osona, personal universitari i entitats que vetllen per la formació i que tenen interès en aspectes ambientals. El seu objectiu és donar a conèixer les instal·lacions de tractament d’aigües residuals, potabilització i tractament de residus, gestionades pel Consell Comarcal. Programa compartit amb les àrees de Residus i Educació.

  Descarregueu el projecte Ambientalitza't

   

  Activitats

   Visites de les escoles a l’ETAP

  Visites escolars a les Estacions de tractament d'aigües potables d'Osona Sud i d'Osona Nord Voltreganès

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat