• A- A A+

  Xarxa Acollida persones Refugiades a Osona (XAPRO)

   

  El 23/03/2017 a la tarda es va constituir a la sala de Plens de l'edifici del Sucre la Xarxa per a l'acollida i la integració de les persones refugiades o sol·licitants de protecció internacional d'Osona (XAPRO), impulsada pel Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic.

  La XAPRO neix amb l'objectiu de possibilitar la integració de les persones refugiades d'Osona més enllà del municipi on hi ha el Centre de Protecció Internacional (Vic), a través de fer possible la recerca d'ocupació, habitatge i vincles socials en el conjunt de la comarca d'Osona.

  La XAPRO té el suport de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i DIANOVA (l'entitat gestora del CPI de Vic) i està formada pels ajuntaments d'Osona, les entitats del sector laboral i les entitats especialitzades en matèria d'asil d'Osona.

  Com pots donar suport a l'acollida de persones refugiades a Osona?

  1/ Per a la ciutadania:

  Si disposes d'un habitatge lliure, el pots arrendar amb aquest fi, sabent que durant un any com a mínim disposen d'ajudes estatals per pagar-lo mentre busquen una ocupació. Com fer-ho? Has d'emplenar aquesta fitxa i dirigir-te al teu ajuntament on l'incorporaran a l'Inventari de Recursos de la Generalitat, per tal d'assegurar-ne la viabilitat.

  Si vols col·laborar en l'acompanyament durant la fase d'integració a una família o a una persona refugiada d'Osona durant un any, et pots fer mentor o mentora del Pla Català de Refugi de la Generalitat de Catalunya juntament amb tres o quatre persones més que coneguis; et pots informar i inscriure't aquí. El dia 5 d'abril es faran les entrevistes a les persones inscrites en aquesta primera edició a Osona i durant el mes de maig la formació.

  2/ Per a les empreses o entitats laborals:

  Si ets propietari/ària d'una empresa i vols oferir un lloc de treball o formes part d'una entitat laboral i saps d'una oferta de feina per a una persona refugiada, pots fer-ho saber al correu de la XAPRO integra@ccosona.cat que buscarà el perfil més adient per al lloc de treball.

  3/ Per als ajuntaments d'Osona:

  Facilitar el correu electrònic de la XAPRO (integra@ccosona.cat) a les empreses i a la ciutadania del municipi que vulguin col·laborar oferint un habitatge de lloguer o una feina o fer-nos arribar l'oferiment a través de l'ajuntament.

  Fer difusió d'aquesta pàgina a la web municipal i a les altres xarxes habilitades per tal que aquesta informació arribi al màxim de persones dels municipis d'Osona. Poden utilitzar la icona gràfica de la XAPRO com a bàner.

  Ajudar a la ciutadania a incorporar el seu habitatge a l'Inventari de Recursos de la Generalitat.

  Participar a la Taula d'acollida municipal en el cas que arribi alguna família o persona refugiada al municipi.

  Per qualsevol dubte, podeu enviar un correu a integra@ccosona.cat

   

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat