A- A A+
 • La gastronomia d’Osona a Barcelona, cuiners i productors artesans de la comarca es donen la mà

  noticia-ccosona-camins

  La tarda de dimecres passat la cuina i els productes de qualitat d’Osona es varen trobar a la cinquena planta del Corte Inglés de Maria Cristina de Barcelona.

  El Consell Comarcal d’Osona, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra promoguda per Diputació de Barcelona, impulsa des de fa temps  els productes locals i de qualitat de la comarca i va arribar al seu màxim exponent amb la presentació, ara fa unes setmanes, del catàleg de productes locals i de qualitat de la comarca d’Osona. 

  La primera acció duta a terme després de la presentació del Catàleg, és la Mostra de productes de Catalunya del Corte Inglés. Des del 8 de febrer i fins el 9 de març es poden trobar i comprar productes d’Osona en aquesta botiga temporal habilitada a la planta núm. 5 del centre comercial, al costat del restaurant. Precisament va ser en aquest recinte on els cuiners del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Salvador Casaseca i Fabià Contreras, varen posar les seves habilitats al servei d’aquests excel·lents productes, i davant de més de 60 persones varen oferir un show-cooking amb tots els productors presents a la mostra. A aquest acte van assistir-hi la senyora Mila Martínez, consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal d’Osona i el senyor Joan Naudó, president del Gremi d’Hostaleria d’Osona.

   

  Les empreses participants són: Germans Comas, Fussimanya, El Molí de l'Alzina, Destil.leries Bosch, Ous de pagès Mas Lloriana, Formatgeria Mas Rovira i Formatges Mas el Garet (tots aquests pertanyents a Osona Terra) i Collfred i Embotits la Gleva.

   

  Es van elaborar plats com: botifarra (d’Embotits la Gleva) esparracada amb tòfona, ous (de Mas Lloriana) d’Osona esquerdats (amb xistorra de Fussimanya), cremós de formatges (de Formatgeria Mas Rovira) amb botifarres (d’Embotits la Gleva i Fussimanya), broqueta de bull de fetge (de Collfred), formatge de cabra al pebre (de Formatges Mas el Garet), i crema de iogurt d’avellanes (de Germans Comas) amb gelatina de ratafia Reserva (de Destil.leries Bosch). També es va servir una degustació de pollastre ecològic escabetxat (de Granja Viu Bé).

   

  L’activitat es va  valorar de forma molt positiva tant per part dels organitzadors del Corte Inglés, com per part dels productors i elaboradors allà presents, que a més van tenir l’oportunitat d’explicar els seus productes i els mètodes de producció i la vinculació al territori.

   

  Cal remarcar que aquesta és una activitat més per la promoció de la candidatura de Vic com a ciutat UNESCO de la Gastronomia

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat