A- A A+
 • II Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

  jornades bo

  El proper divendres, 14 de desembre al Museu del Ter (Passeig del Ter, 2. Manlleu), tindran lloc les II Jornades de Memòria Democràtica d’Osona.

  Organitzades pel Consell Comarcal d’Osona, la UVic-UCC, Òmnium Cultural, el Museu del Ter, l’Arxiu Comarcal d’Osona i el Patronat d’Estudis Osonencs, obriran un espai de debat i reflexió per contribuir en el coneixement de la Transició a la comarca d’Osona. Un període històric pròxim, que cal estudiar amb més profunditat.

  Fent una pinzellada, la Transició democràtica espanyola és una etapa no ben tancada del tot, perquè molts dels aspectes plantejats no van quedar ben resolts. La Transició és un punt i seguit en la nostra història. És un període intens de canvis, també de continuïtats, que marca profundament l’evolució de la nostra història contemporània.

  En paraules de l'històriador Josep Fontana, la Transició va ser per alguns 'un canvi total' i 'una cosa meravellosa i afortunada' però ell pensava que s'hi van cometre errors seriosos' (El Crític, 6-1-2016). Uns errors que han tingut conseqüències en la nostra història més recent. 

  La Transició va comportar l'eclosió dels moviments socials, culturals i polítics. Temps de reivindicacions. Etapa amb canvis econòmics i demogràfics. Anys de recuperació a Catalunya de les institucions democràtiques, ajuntaments i Generalitat. Implantació a Espanya d'un sistema democràtic qüestionat. Moments d'il·lusió i desencís.

  Per a més informació:

  Txevi Rovira Montells

  Conseller adjunt de Cultura del Consell Comarcal d’Osona

  Telèfon 658629877                          

  S’adjunta el díptic informatiu de les II Jornades de Memòria Democràtica d’Osona.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat