A- A A+
 • El Consell Comarcal d'Osona presenta el Pla Estratègic de Formació Professional Osona 2020

  vista bo

  El Consell Comarcal d’Osona ha presentat aquesta setmana el Pla Estratègic de Formació professional Osona 2020, projecte transversal de les àrees d’Ensenyament i Formació Professional.

  La presentació pública es va dur a terme al Museu del Ter a Manlleu amb l’assistència del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

  En l’acte hi van intervenir, per la part política, l’alcalde del municipi, Àlex Garrido, com a amfitrió, el president del CCO, Joan Roca i l’alcaldessa de Vic, com a representant dels municipis que han treballat el Pla.

  En representació dels tècnics que han treballat el Pla, hi van intervenir representants del món de l’empresa, de la universitat, dels centres de formació professional i dels serveis de Joventut. Tots ells han parlat dels reptes de futur de la formació professional des de la perspectiva de cada un d’aquests agents participants.

  El Pla Estratègic de la FP conté una visió del sector a partir de la qual es defineixen 5 eixos estratègics i els objectius a aconseguir, dades en quant a oferta i demanda i propostes d’acció, entre d’altres. El podeu trobar al web del CCO

  https://www.ccosona.cat/images/educacio/curs_16-17/0PlaEstrategicFPOsona2020.pdf

  El president Joan Roca va dir que “A la comarca d’Osona creiem en la formació professional, com a opció formativa i com a sortida laboral i, cal que, entre tots plegats, posem en valor i potenciem aquest tipus de formació

  En la seva intervenció, el conseller Bargalló va exigir als empresaris més implicació en la formació professional: “Cal que les empreses ens ajudin a participar en la millora de la formació professional. Hi ha exemples evidents d’FP que van molt bé perquè el món empresarial hi juga, però hi ha casos on hi ha queixes dels empresaris que no formem adequadament gent per la seva feina, però els empresaris no ens ajuden a dir què és el que volen que formem”. 

  El conseller va afegir que “fòrums com els que proposa el consell comarcal avui són els fòrums ideals on ens trobem tots, ens ho podem dir tot i a partir d’aquí podem començar a treballar. Formem gent per les feines de fa 10 anys quan el que hauríem de fer és formar gent per les feines d’aquí a 10 anys”.

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat