A- A A+
 • El Consell Comarcal se suma al Manifest Conjunt del Dia Mundial de la Sida 2018

  dia-mundial-sida-2018

  L’1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida amb l’objectiu de conscienciar la societat i implicar-la en la resposta envers el VIH arreu del món.

  Com cada any, es porten a terme diferents iniciatives per la prevenció i tractament de la Sida. Per aquest motiu, un any més, el Consell Comarcal se suma al Manifest Conjunt del Dia Mundial de la Sida 2018.

  Han transcorregut més de trenta anys des del primer cas diagnosticat i continuem fent camí cap a la fi d’aquesta epidèmia. L’1 de desembre del 1987 es va celebrar el primer Dia Mundial de la Sida, una jornada que serveix per fomentar la conscienciació, la reflexió i la implicació de la societat en la lluita contra el virus de la immunodeficiència humana (VIH).

  Per evitar que es produeixin noves infeccions d’aquest virus s’ha de seguir informant i sensibilitzant sobre el VIH i les altres infeccions de transmissió sexual. Per aquest motiu, es vol continuar impulsant l’ús de les eines preventives, potenciar la detecció precoç, l’accés al tractament i el compliment terapèutic.

  El lema de la campanya d’aquest any és “L’esforç conjunt cap a una resposta positiva”. Aquest esforç col·lectiu es recull en el Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, que marca les actuacions que al nostre país es dediquen a aquest fi, amb un èmfasi especial a les que faciliten que totes les persones puguin conèixer el seu estat serològic i tenir accés a un tractament precoç, millorant la qualitat de vida i disminuint dràsticament la transmissió.

  La desinformació condueix a la discriminació, a l’empitjorament de la nostra salut i la dels altres i a un empobriment com a societat. El dret de viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH, ve acompanyat del deure de treballar per aconseguir-ho. Aprofitem el dia d’avui per reflexionar i afegir-nos a un esforç conjunt que ens doni respostes positives per a totes les persones.

  S’adjunta el Manifest.

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat