A- A A+
 • Els municipis d'Osona programen activitats al voltant del 25 de novembre

  BANNER

  Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, que tindrà lloc el proper 25 de novembre, l’oficina del VicDones-SIAD Osona, de l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, ha coordinat un programa d’activitats adreçat a tota la ciutadania.

  L’objectiu de l’oficina del VicDones-SIAD Osona és consolidar les intervencions per erradicar la violència masclista en totes les seves manifestacions, tant des de la intervenció integral com des del reforç de l’estructura i del model de prevenció i atenció a través d’estratègies de sensibilització ciutadana, entre d’altres. La violència masclista està profundament arrelada a les estructures socials i si no s’hi incideix, la violència no desapareixerà.

  La imatge del programa, de la mateixa manera que en els darrers anys, és la que ha sortit guanyadora del concurs de cartells per a la no violència masclista. L’autora de la imatge és Mariona Conde Labraña de Taradell.

  Les activitats recollides en el programa són diverses: xerrades, tallers, exposicions, actes simbòlics per conscienciar la ciutadania, etc. Aquestes ens apropen a una reflexió i coneixement de la problemàtica social, i a l’arrel del concepte violència masclista.

  En destaquen algunes activitats com el Diàleg Obert sobre la situació de les dones a la comarca a càrrec d’una professional de l’Oficina VicDones SIAD Osona i d’Osona Acció Social, a l’Esplai de Cantonigròs, el 15 de novembre, un taller d’autodefensa feminista diumenge, 2 de desembre al Centre Cívic Can Pau Raba, a càrrec Mireia Muñoz Miquel, professora d’autodefensa per dones, educadora social i especialista en arts marcials i esports de contacte, i la xerrada “La violència masclista. Efectes en l’estat emocional de les dones: detecció, suport psicològic i prevenció”, a càrrec de Gemma Cánovas Sau, psicòloga clínica-psicoterapeuta, especialitzada en psicologia de les dones, servei d’atenció psicològic de l’ICD-Fundació Salut i Comunitat.

  Com cada any les col·laboracions amb les diferents entitats i agents del territori completen el programa d’activitats. Es farà un el taller de reflexió “Projecte Veus: Ferides”, a càrrec de l’associació teatral Mousiké, amb el suport de Diputació de Barcelona, que es farà a l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter.

  També mirant a les violències en les rutes migratòries, Creu Roja d’Osona ha programat el 23 de novembre la taula rodona“Rutes migratòries: l’acció internacional de la Creu Roja amb perspectiva de gènere”, a càrrec de Bárbara Díaz Santis (cap de projectes de cooperació internacional de la Creu Roja a Catalunya) i Alexandra Gabarró Cistaré (tècnica de projectes de cooperació internacional, Drets Humans i DIH de la Creu Roja a Catalunya).

  El CAP del Remei, acull l’exposició “Dones supervivents”, cedida per l’associació Hèlia Dones a l’Institut Català de les Dones que visualitza els processos de recuperació de dones supervivents de les violències masclistes. Dones que han deixat de ser víctimes que han decidit trencar el silenci.

  Les biblioteques de la comarca faran un recull de llibres que versen sobre les violències masclistes i les diverses lluites de les dones per erradicar-les. I el centre de Formació d’Adults del Montseny, l’EAP Osona i el Casal Claret, realitzaran activitats de sensibilització i reflexió.

  El programa intenta sumar les veus i accions dutes a terme no només al voltant d’aquesta data, sinó al llarg de l’any, i que són el resultat del treball d’entitats i agents del territori que diuen PROU violències masclistes!

  Podeu consultar la programació complerta en el següent enllaç: NO_violencia_masclista.pdf

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat