A- A A+
 • El Consell Comarcal d'Osona reuneix els alcaldes dels municipis afectats per les tempestes per informar-los de les línies d'ajuts de l'Estat i de la Generalitat

  20181025 vista gral

  25 d’octubre de 2018 - La subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera i la directora general d’Administració Local de la Generalitat, Rosa Vestit, han participat aquest dijous en una reunió de treball amb alcaldes d’Osona.

  A la comarca d’Osona, els efectes causats per la cua de l’huracà Leslie han afectat greument diversos municipis, els més afectats són Manlleu, Montesquiu, Roda de Ter, Sant Quirze de Besora, Sant Sadurní d’Osormort, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Viladrau. Els alcaldes de tots aquests municipis a més d’alguns altres de la comarca han estat a la reunió que aquest dijous s’ha fet a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona per tal d’avaluar la situació i informar dels tràmits a seguir per accedir a les línies d’ajuts que l’Estat i la Generalitat han obert i que es poden sol·licitar en el termini d’un mes.

  La reunió ha estat presidida per Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona, Montserrat García Llovera, subdelegada del Govern a Barcelona i Rosa Vestit, directora general d’Administració Local. També hi han assistit Ivet Castaño i Eduard Freixedes, directors dels Serveis Territorials de Presidència i d’Interior, respectivament, a més d’Alexandre Rocas, cap de la Demarcació de Girona de l’ACA.

  Cal que cada Ajuntament faci la valoració de danys i ho faci arribar a la Delegació del Govern, tal com ha dit Carmen Raposo, cap d’Àrea de Protecció Civil de la Delegació del Govern que ha detallat la normativa referent a aquests tipus d’ajuts i subvencions:

  • Reial Decret 307/2005, pel qual es regulen les subvencions en atenció a determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de      naturalesa catastròfica.
  • Ordre INT 277/2008, per la qual es desenvolupa el Reial Decret 307/2005.

  A la pàgina web del Ministeri de l’Interior s’exposa tota la informació sobre ajuts i subvencions, el seu àmbit d’aplicació i el procediment establert per accedir-hi, segons informa Raposo.

  Rosa Vestit ha dit que aquests darrers dies han estat visitant les zones afectades i ha explicat que des del Departament de Presidència de la Generalitat també hi ha la possibilitat de rebre ajuts per a inversions. Vestit creu que els danys a la comarca seran superiors a 1,8 milions d’euros ja que bàsicament els danys s’han produït en infraestructures.

  A la sessió també hi ha assistir Alexandre Rocas, responsable de la Demarcació de Girona de l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha puntualitzat que situacions d’aquestes es poden reproduir en un futur i que la millor prevenció és no construir en sòl no urbanitzable. A més, ha dit que hi ha diversos equips treballant en tasques de desbrossament.

  Finalment el president Joan Roca ha dit que ara toca avaluar els danys ocasionats i que en el futur, a l’hora de fer planejaments urbanístics caldrà tenir en compte la possibilitat de nous episodis d’aquest tipus, “cal actuar en prevenció, netejar lleres preservant la biodiversitat de cada zona”.

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat