A- A A+
 • El Consell Comarcal participa amb les escoles de tres municipis d'Osona al projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l'Escola).

  20181017 184022

  Aquests dies s'està realitzant a Vic, a la Casa de Convalescència, la preparació del professorat de les escoles i els tècnics de promoció econòmica de diferents municipis per consolidar el projecte CUEME. El projecte, que té la durada d'un curs escolar, implica el suport del Consell Comarcal a  les escoles de Centelles, Roda de Ter i Seva.  

  La formació s'està realitzant a càrrec de la Diputació de Barcelona, i els docents són de la mateixa Diputació i de Valnalon, empresa especialitzada en educar en l'emprenedoria a les escoles.

  El programa CUEME de la Diputació de Barcelona fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques als alumnes de 5è i 6è  en el cicle superior d'educació primària.  Durant un curs escolar, l'alumnat  crea i gestiona una cooperativa escolar, amb tot el que això implica: buscar un nom per la cooperativa, entendre el concepte d'empresa, fer una petita aportació dinerària, crear un imagotip, constituir l'empresa, assignar funcions i tasques, gestionar l'empresa, dissenyar un producte, posar-lo a la venda, determinar el benefici final, retornar l'aportació inicial  i destinar el sobrant a una finalitat social. 

  Per fer tot això, s'impliquen tant la comunitat educativa, com l'administració, especialment a través d'ensenyament i promoció econòmica, i altres agents socials de la localitat. Tot això fa que el programa vagi més enllà de l'escola, amb activitats com visites a/de empreses del territori, cooperatives, banca, suport de l'ajuntament en la constitució de la cooperativa, suport tècnic per aprendre diferents temes: formes jurídiques, tècniques de venda, etc.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat