A- A A+
 • 3a edició de Tasta la llavor - diumenge, 2 de setembre

  cartell2

  El proper diumenge, 2 de setembre, es celebra la 3a edició de Tasta la llavor, activitat del Banc de Llavors de Roda de Ter.

  El Banc de Llavors és una iniciativa d'un grup de persones de la comarca que porten a terme un treball de recerca, coneixement, recuperació, revalorització i difusió de les varietats locals del nostre territori. Aquest patrimoni té un valor en si mateix com a element de proximitat i sense petjada ecològica. És un recurs per a persones que volen treballar un hort propi i treure'n el màxim rendiment.  Així mateix, és un patrimoni en forma de llavors i planters, adaptats a la zona i, per tant, distintius i de qualitat, possibilitant el desenvolupament del sector primari a nivell local que pot aportar una oportunitat per altres sectors relacionats, com ara restauradors, artesans de la indústria alimentària, etc. 

  En el marc de la 3a jornada gastronòmica de productes tradicionals d’Osona, el matí del proper diumenge es podrà fer un tast de varietats locals de tomàquets -que permetrà apreciar les diferències i matisos entre les diferents varietats de tomàquet plantat a Osona- així com elaboracions amb ceba vigatana i carbassa del ferro, tot productes locals.

  Ramon Forcada, forner, i Jordi Coromina, cuiner, oferiran als assistents les seves creacions.

  Així mateix, hi haurà una xerrada a càrrec de Xavi López, dinamitzador en horta ecològica, que parlarà sobre l'hort d'hivern, cultius, rotacions, encoixinats, etc. 

  Els assistents podran adquirir, si així ho desitgen, planter de cols i bròquil de varietats tradicionals i llavors i planter per l'hort d'hivern; també hi haurà parades per comprar els tomàquets que hagin agradat mes, tot a càrrec dels hortolans professionals de la comarca responsables del Banc de Llavors. Una oportunitat per conèixer productors locals. 

  L'activitat és organitzada pel Banc de Llavors de Roda de Ter, amb el suport de l'Ajuntament del municipi i el Consell Comarcal d'Osona amb la col·laboració de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat