A- A A+
 • Projecte Singular Territoris de cura

  Taller 29.06.18 OSONA 1

  El proper 29 de juny es durà a terme un taller del Projecte Singular Territoris de cura de la Fundació Surt. Aquest consisteix en sensibilitzar i introduir en la comunitat local els conceptes de l’economia de cures obrint espais de diàleg i participació que facilitin el reconeixement social de la cura i promoguin noves respostes a les necessitats de cura des de l’àmbit de l’economia social que permetin trencar el cercle de cura-desigualtat-precarietat.

   Quan parlem de cura ens referim a totes aquelles activitats realitzades per donar resposta a les necessitats físiques, psicològiques i emocionals d’una o més persones en l’esfera pública o privada, així com en l’economia formal, informal i de forma no remunerada. Cuinar, recolzar emocionalment a persones de l’entorn, acompanyar al metge, planificar les activitats familiars, ajudar a fer els deures o participar en activitats del barri són alguns exemples.

  El seu primer objectiu és promoure la socialització de les responsabilitats de cura posant en valor tot allò que aporten al desenvolupament del benestar de les persones i les comunitats. Per altra banda, detectar, donar visibilitat i fomentar potencials iniciatives econòmiques i d’ocupació local, transformadores i democratitzadores de les tasques de cura, des de l’economia social i cooperativa.

  El projecte doncs, té la voluntat de posar en valor i ubicar en el centre de l’agenda comunitària i política aquelles tasques centrades en el sosteniment i reproducció de la vida. És per això, que una part del taller és pensat per a professionals de l’administració pública, amb especial incidència amb els/les professionals que treballen directament amb persones i/o fan projectes socials.

  Per participar al taller dinàmic que tindrà lloc el 29 de juny de 10 a 13 hores a la sala Coll i Bardolet de l’Edifici el Sucre, cal inscriure’s a vicdones-siadosona@vic.cat o al telèfon 93.702.72.84  

   

  Consulta el cartell

  Consulta el programa

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat